Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Energie
Boek

Energie (cop. 2010)/ Steve Way en Gerry Bailey, ill.: Steve Boulter en Xact Studio ; tek.: Karen Radford ; [red.: Felicia Law ; vert. uit het Engels: Wim Sanders]

Stripfiguren leggen uit wat energie is en welke soorten er zijn. Met kleurenillustraties en een quiz. Vanaf ca. 9 jaar; ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deel uit de nieuwe zesdelige serie 'Zeker weten'* staan verschillende soorten energie centraal. Achtereenvolgens wordt onder andere aandacht besteed aan menselijke energie, waterenergie, zonne-energie en magnetische energie. De eenvoudige korte teksten zijn gedrukt in een grote, speelse letter. Soms wordt iets uitgelegd aan de hand van schematische tekeningen. Cartoonachtige tekeningen/figuren worden afgewisseld of gecombineerd met kleurenfoto's. De informatie is eenvoudig en weinig diepgaand. Wel probeert men steeds een relatie te leggen naar de leefwereld van de doelgroep. Als algemene oriëntatie op energie biedt het veel speelse mogelijkheden. Het fraai uitgevoerde boek (slechts 32 pagina's) sluit af met een quiz (tien vragen) en een trefwoordenregister. Een woordenlijst ontbreekt. Ook op het speelse omslag staan zowel foto's als cartoons. Vanaf ca. 9 jaar; ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789054838937

Titel Energie
Auteur Steve Way
Secundaire auteur Steve Boulter ; Karen Radford ; Felicia Law ; Wim Sanders ; Gerry Bailey
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 26 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Energy. - London : Allegra, cop. 2007. - (Simply science)
ISBN 9789054838937
PPN 320995348
Rubriekscode 644
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Energie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Energie