Transport over land
Boek

Transport over land (cop. 2010)/ Steve Way en Gerry Bailey, ill.: Steve Boulter en Xact Studio ; tek.: Karen Radford ; [red.: Felicia Law ; vert. uit het Engels: Wim Sanders]

De geschiedenis van het vervoer over land wordt door stripfiguren verteld. Met kleurenillustraties en een quiz. Vanaf ca. 9 jaar; ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Aanwezigheid

Recensie

Deel over transport over land uit de nieuwe zesdelige serie 'Zeker weten'*. Na een korte inleiding komen ondermeer aan bod de uitvinding en ontwikkeling van het wiel, het vervoer per strijdwagen en paard en wagen, de eerste banden, de fiets, de stoomlocomotief, de ontwikkeling van auto's en ruimtewagens. Deze thema's passeren in korte hoofdstukjes van maximaal twee pagina's de revue. De informatie wordt op een uitnodigende manier gepresenteerd. Er is gebruikgemaakt van stevig papier. De tekst is gezet in verschillende speelse grote lettertypes. Wisselend gekleurde fonts en steunkleuren dienen als achtergrond en leeswijzer. Tal van vrolijke kleurenillustraties vullen de tekst aan. Er is gebruikgemaakt van schematische tekeningen, cartoonachtige tekeningen/figuren en kleurenfoto's. De informatie is begrijpelijk en ook benaderbaar voor kinderen die iets minder goed zijn in lezen. Oorspronkelijk Engelstalig, vertaald in vlot en begrijpelijk Nederlands. Wederom een goede uitgave, voorzien van een register en afsluitende quiz. Een woordenlijst ontbreekt. Vanaf ca. 9 jaar; ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789054838951

Titel Transport over land
Auteur Steve Way
Secundaire auteur Steve Boulter ; Karen Radford ; Felicia Law ; Wim Sanders ; Gerry Bailey
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 26 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Land transport. - London : Allegra, cop. 2007. - (Simply science)
ISBN 9789054838951
PPN 320995356
Rubriekscode 657.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vervoer; Geschiedenis
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Vervoer

Relaties/Serie

Zeker weten
Boek

Zeker weten (cop. 2010-...)

vol.
Uitgeleend