Vliegen
Boek

Vliegen (cop. 2010)/ Gerry Bailey, ill.: Steve Boulter en Xact Studio ; tek.: Karen Radford ; [red.: Felicia Law ; vert. uit het Engels: Jeske Nelissen]

Stripfiguren leggen uit wat luchtdruk is, hoe vogels vliegen en hoe moderne vliegtuigen eruit zien. Met kleurenillustraties en een quiz. Vanaf ca. 9 jaar; ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Aanwezigheid

Recensie

Deel over vliegen en vliegtuigen uit de nieuwe zesdelige serie 'Zeker weten'*. Eerst wordt kort uitgelegd wat luchtdruk is. Vervolgens komen ondermeer aan bod de geschiedenis, de heteluchtballon, hoe vogels vliegen, de ontwikkeling van straalmotoren, ruimtevaart en de helikopter. Deze thema's passeren in korte hoofdstukjes van maximaal twee pagina's de revue. De informatie wordt op een uitnodigende manier gepresenteerd. Er is gebruikgemaakt van stevig papier. De tekst is gezet in verschillende speelse grote lettertypes. Wisselend gekleurde fonts en steunkleuren dienen als achtergrond en leeswijzer. Tal van vrolijke kleurenillustraties vullen de tekst aan. Er is gebruikgemaakt van schematische tekeningen, cartoonachtige tekeningen/figuren en kleurenfoto's. De informatie is begrijpelijk en ook benaderbaar voor kinderen die iets minder goed zijn in lezen. Oorspronkelijk Engelstalig, vertaald in vlot en begrijpelijk Nederlands. Wederom een goede uitgave, voorzien van een register en afsluitende quiz. Een woordenlijst ontbreekt. Vanaf ca. 9 jaar; ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789054838968

Titel Vliegen
Auteur Gerry Bailey
Secundaire auteur Steve Boulter ; Karen Radford ; Felicia Law ; Jeske Nelissen
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 26 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Flight. - London : Allegra, cop. 2007. - (Simply science)
ISBN 9789054838968
PPN 320995364
Rubriekscode 659.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Luchtvaart; Geschiedenis
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Luchtvaart

Relaties/Serie

Zeker weten
Boek

Zeker weten (cop. 2010-...)

vol.
Uitgeleend