Een meisje voor dag en nacht
Boek

Een meisje voor dag en nacht waargebeurd verhaal over een Marokkaanse vrouw die afrekent met haar jeugd (cop. 2010)/ Renate van der Zee

Levensgeschiedenis van een uit een traditioneel gezin afkomstig Nederlands-Marokkaans meisje dat jarenlang werd misbruikt door een van haar broers.

Aanwezigheid

Recensie

Waargebeurd verhaal over een meisje uit een Marokkaans migrantengezin dat als kind jarenlang misbruikt wordt door een van haar broers. Ze kan en durft er niets tegen te doen omdat ze is opgevoed met het idee dat ze haar broers altijd moet gehoorzamen en dat de familie-eer boven alles gaat; zoiets schandelijks mag nooit naar buiten komen. Na jaren weet ze het misbruik te stoppen en komt ze ook in opstand tegen de toekomst die haar als meisje wacht: geen school, maar man, huishouden en kinderen. Ze trouwt met een Nederlandse man, wordt politieagente, krijgt een dochter en kan daarna pas met veel moeite haar verleden verwerken. Goed, in de eerste persoon geschreven, indringend verhaal. Het beschrijft op overtuigende wijze het opgroeien van een meisje in een traditioneel Marokkaans migrantengezin en maakt duidelijk waarom in deze gezinnen misbruik vaak wordt verzwegen. Journaliste Renate van der Zee schreef dit boek op verzoek van een Nederlands-Marokkaanse politievrouw; het is haar verhaal en ze wil hiermee het zwijgen over incest in migrantengezinnen verbreken. In het nawoord achtergrondinformatie over incest onder niet-westerse migranten in Nederland. Het boek kreeg veel aandacht in de media. Van der Zee schreef eerder 'Eerwraak in Nederland' (2006)*.

Specificaties

Nederlands | 9789044515664

Titel Een meisje voor dag en nacht : waargebeurd verhaal over een Marokkaanse vrouw die afrekent met haar jeugd
Auteur Renate van der Zee
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : De Geus, cop. 2010
Overige gegevens 254 p - 20 cm
ISBN 9789044515664
PPN 322868238
Rubriekscode 328.76
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Incest
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Marokkaanse vrouwen