Het paardenspook
Boek

Het paardenspook (cop. 2009)/ Thomas Brezina, tek. Naomi Fearn ; [vert. uit het Duits: René van Veen]

Er gebeuren vreemde dingen op de manege. Uit de stallen komt een eng klopgeluid en merrie Belladonna en haar berijdster verdwijnen spoorloos. Het Tiger-team gaat op onderzoek uit en belandt in een spannend avontuur. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Het Tiger-team, met Patrick, Birgit en Luuk, staat voor een raadsel. Er gebeuren rare dingen in de manege waar Birgit rijdt. Staldeuren staan open en uit de stallen komt een eng klopgeluid. Helemaal vreemd is dat merrie Belladonna met berijdster en al spoorloos verdwijnt. Het Tiger-team gaat op onderzoek uit en belandt in een spannend avontuur, waarvan smokkel de oorzaak is. Tweede deel uit de serie 'Een zaak voor jou en het Tiger-team'. Eerder verscheen 'De Dondertempel'*. Interactieve detective met vragen die na elk hoofdstuk gesteld worden aan de lezer. Er moeten diverse codes ontcijferd worden, zoals een vlaggenalfabet en geheimtaal. Aan het leeslint zit een decoder waarmee vragen en antwoorden in de grijze vlakken kunnen worden ontcijferd. Zonder decoder is het boek wel te lezen, maar niet zo aantrekkelijk meer. Het boek heeft zestien hoofdstukken en meerdere wat karikaturale illustraties in zwart- en grijstinten, die bij het verhaal passen. Er zit een aantal foutjes in het boek, zoals een verwijzing naar een verkeerde pagina en een verkeerd antwoord. Op het spannende omslag staat het Tiger-team bij een steigerend paard. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021667812

Titel Het paardenspook
Auteur Thomas Brezina
Secundaire auteur Naomi Fearn ; René van Veen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, cop. 2009
Overige gegevens 116 p - tek., plgr., portr - 21 cm - decoder
Annotatie Vert. van: Der Pferde-Poltergeist. - Köln : SchneiderBuch, cop. 2008. - (Ein Fall für dich und das Tiger-Team)
ISBN 9789021667812
PPN 320652564
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Clubs ; paarden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een zaak voor jou en het Tiger-team
Boek

Een zaak voor jou en het Tiger-team (2009-...)

vol.
Uitgeleend
Thomas Brezina