Kinderen van over de hele wereld
Boek

Kinderen van over de hele wereld een uitklapboek met spiegeltje (cop. 2010)/ [tekst en ill.: Katharina Bußhoff, bew. uit het Duits door Kwintessens Uitgevers]

Kinderen van over de hele wereld stellen zich voor. Kartonnen prentenboek met horizontale driedeling (hoofd, romp en benen) op de bladzijdes en kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Zeven kinderen van over de hele wereld worden voorgesteld met hun naam, land van herkomst, specifieke kleding, hobby, huisdier, lievelingsgerecht of -speelgoed. Het speels informatieve hardkartonnen kijk- en voorleesboekje met twee afgeronde hoeken heeft een plastic ringband en is horizontaal in drieën gedeeld, waardoor je onderdelen van de kinderen en de tekst onderling door elkaar kunt husselen. Het hoofd van Pia uit Peru krijgt dan bijvoorbeeld de laarzen van Enuk uit Canada en het lijf van Li Ling uit China. Met de tekst is hetzelfde grapje uit te halen. Al spelend is het zo de bedoeling kinderen te enthousiasmeren voor diversiteit in de wereld. Het achtste kind in de serie is de lezer zelf, want daar zit een spiegeltje op de plek van het hoofd. Het boekje is onderdeel van een lespakket 'Rondjewereld', gericht op de onderbouw. Goedverzorgde bruikbare uitgave voor kinderen zowel thuis als op school (themalessen). Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057882739

Titel Kinderen van over de hele wereld : een uitklapboek met spiegeltje
Auteur Katharina Bußhoff
Instelling /Kwintessens Uitgevers, Amersfoort
Type materiaal Boek
Uitgave [Amersfoort] : Kwintessens Uitgevers, cop. 2010
Overige gegevens [16] p - ill - 22 cm
Annotatie Oorspr. Duitse uitg.: Stuttgart [etc.] : Gabriel Verlag, 2008
ISBN 9789057882739
PPN 324396260
Thematrefwoord Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Rondjewereld
Boek

Rondjewereld (2009-...)

vol.
Uitgeleend