Het grote avontuur van Egel
Boek

Het grote avontuur van Egel (cop. 2010)/ M. Christina Butler, ill. Tina Macnaughton ; [vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Als Baby Egeltje met de andere dieren mee mag bloemen plukken, neemt hij zijn dekentje mee. Dat is onhandig, maar dan valt Muis in een gat. Prentenboek met paginagrote illustraties in dekkende kleuren, en een voelelement. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Als Baby Egeltje, samen met Egel, Das, Vos en Muis bloemen gaat plukken mag zijn rode knuffeldekentje mee. Soms is dat best een beetje lastig. Dan valt Muis in een gat. Zou het dekentje nu misschien van pas komen om die arme muis te redden? Groot, kleurig prentenboek met veel paginagrote prenten, bevolkt door dieren met menselijke trekjes. De tekeningen in dekkende verf zijn fris van kleur. Ze zijn wel wat braaf, maar ook ontwapenend en zullen kinderen die daar ontvankelijk voor zijn zeker aanspreken. De begeleidende tekst is goed voor te lezen en kan als uitgangspunt dienen voor een (klasse)gesprekje over het belang van knuffels. Opvallend detail is het rode dekentje, dat zacht aanvoelt en daarmee zijn functie als knuffel voor Baby Egeltje onderstreept. Op elke pagina duikt het dekentje met zijn hoge aaibaarheid op. Daarmee wordt het belang van deze knuffel extra duidelijk. De over de tekeningen uitgestrooide schitterflintertjes lijken schilfertjes van het aaibare dekentje. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048302024

Titel Het grote avontuur van Egel
Auteur M. Christina Butler
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Tina Macnaughton ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2010
Overige gegevens [26] p - ill - 29 cm
Annotatie Omslag vermeldt: een aaibaar boek - Vert. van: One special day. - Cop. 2010
ISBN 9789048302024
PPN 338309063338309063
Thematrefwoord Voelboeken
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voelboeken