Ik vind je lief, Kleine Beer
Boek

Ik vind je lief, Kleine Beer (cop. 2010)/ Claire Freedman [tekst], Gavin Scott [ill. ; vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Een kleine beer ontmoet allerlei dieren als hij met zijn moeder op avontuur gaat in de natuur. Vierkant hardkartonnen prentenboek met paginagrote illustraties in zachte kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Alles is zacht en lief aan dit prentenboek. Hoofdpersoon is een klein beertje dat in vierregelige, ritmisch lopende versjes (abcb) ons zijn belevenissen vertelt. Het beertje loopt met zijn mama in de natuur rond en ziet een kikker, blijde bijen en een pluizige eekhoorn. Op elke spread staat een paginagrote illustratie met daarin het vierregelig versje, waarin het beertje (ik-figuur) ons vertelt wat het ziet en beleeft. De afgebeelde dieren hebben meer weg van poezelige knuffels dan van echte beren in de natuur. De illustraties zijn in zachte, lievige tinten uitgevoerd. Het vierkante boek is gemaakt van stevig karton met twee afgeronde hoeken en heeft een gewatteerd omslag; het verdraagt veel kleine handjes. Van de auteur en illustrator verscheen in dezelfde uitvoering 'Lief klein konijntje'*. Goed bruikbaar voorleesboek voor de kleinste lezers en luisteraars. Biedt stof voor een gesprekje en versjes die gemakkelijk onthouden worden. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048302000

Titel Ik vind je lief, Kleine Beer
Auteur Claire Freedman
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar ; Gavin Scott
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2010
Overige gegevens [18] p - ill - 23×23 cm
Annotatie Vert. van: I love you, Little Bear. - Cop. 2010
ISBN 9789048302000
PPN 321869761
Thematrefwoord Rijmvertellingen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rijmvertellingen