Celia en het koekjesfeest
Boek

Celia en het koekjesfeest (cop. 2010)/ Beatriz Rojas, [vert. uit het Spaans: Els Schrijber]

Celia krijgt buikpijn als ze koekjes eet. Ze blijkt overgevoelig te zijn voor gluten. Prentvertelling met grote kleurenillustraties. Om samen met kinderen vanaf ca. 4 t/m 8 jaar over coeliakie te praten.

Aanwezigheid

Recensie

Celia mag haar mama helpen koekjes te bakken. Ze snoept van het beslag. En later wil ze koekjes eten. Maar de koekjes waarschuwen haar dat ze gluten bevatten, en dat Celia daar overgevoelig voor is. Boos eet Celia alle koekjes op. Al snel krijgt ze vreselijke buikpijn. Later stelt een dokter vast dat Celia een glutenintolerantie heeft. Gelukkig mag ze best deegwaren eten, maar die moeten dan wel van een speciale meelsoort zijn gemaakt. Informatief verhaal om jonge kinderen met coeliakie duidelijk te maken wat er met hen aan de hand is, en hoe het nu verder moet met eten en gezond blijven. Bevat glutenvrije recepten voor koekjes, cake, chocoladetruffels en kaasstengels. Het boek bevat kleurrijke illustraties in gemengde techniek, met veel details, die telkens twee bladzijden beslaan. De tekst is in een groot lettertype op een rustig deel van de afbeeldingen gedrukt. Dit door de Nederlandse Coeliakie Vereniging gepromote boek, verdient zeker een plaats in collecties van onder meer basisscholen, zodat ook vriendjes en leerkrachten op de hoogte raken van het verschijnsel. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789066116498

Titel Celia en het koekjesfeest
Auteur Beatriz Rojas
Secundaire auteur Els Schrijber
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht [etc.] : Inmerc, cop. 2010
Overige gegevens [56] p - ill - 21×21 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met de Nederlandse en Vlaamse Coeliakie Vereniging - Vert. van: Celia y la fiesta de las galletas. - Alfaguara, cop. 2009
ISBN 9789066116498
PPN 322505623
Rubriekscode 605.13
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Coeliakie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Coeliakie