Tip de Muis is weer te laat
Boek

Tip de Muis is weer te laat (cop. 2009)/ [tekst: Anna Casalis, ill.: Marco Campanella ; vert. uit het Italiaans: Anja De Lombaert]

Tip de Muis treuzelt zo met opstaan dat hij bijna te laat komt voor het schoolreisje. Aan het eind van dag kan zijn moeder hem niet op tijd ophalen. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Als Tip de Muis 's ochtends wordt wakker gemaakt door zijn moeder, heeft hij nog helemaal geen zin om uit bed te komen. Hij treuzelt met opstaan, aankleden en ontbijten en wil dan eigenlijk ook nog even spelen. Daardoor komt hij te laat op school, waar iedereen al in de bus zit om op schoolreisje te gaan. Als aan het eind van de dag Tips moeder hem niet op tijd kan ophalen, begrijpt Tip hoe vervelend het is om anderen te laten wachten. Prentenboek uit de serie 'Tip de Muis'*, waarin steeds een thema uit de dagelijkse opvoedingspraktijk centraal staat, bijv. niet willen slapen of eten. Vriendelijk, ongecompliceerd verhaaltje met nogal brave, wat ouwelijke tekst waar de boodschap wel erg dik bovenop ligt. Door het herkenbare thema en de uitvoering is het wel aantrekkelijk voor jonge kinderen. De kleurrijke, met waterverf ingekleurde pentekeningen beslaan dubbele bladzijden. Hierbij is steeds de helft van afwisselend de rechter- of linkerpagina vrijgehouden voor de tekst, die als blok is gedrukt in duidelijke schreefletter. Het boek is mooi verzorgd met vrolijke schutbladen en stevig glad papier; op het gewatteerde omslag is de serietitel 'Tip de Muis' in glitterletters gedrukt. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490111120

Titel Tip de Muis is weer te laat
Auteur Anna Casalis
Secundaire auteur Marco Campanella ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Mortsel : Trifora, cop. 2009
Overige gegevens [26] p - ill - 27 cm
Annotatie Oorspr. Italiaanse uitg.: Milano : Dami International, cop. 2009
ISBN 9789490111120
PPN 324504993
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Tip de Muis
Boek

Tip de Muis (2003-...)

vol.
Uitgeleend
Anna Casalis