Tip de Muis wil niet naar school
Boek

Tip de Muis wil niet naar school (cop. 2009)/ [tekst: Anna Casalis, ill.: Marco Campanella ; vert. uit het Italiaans: Anja De Lombaert]

Als de kleine muis Tip voor het eerst naar school mag, wil hij niet meer. Totdat hij ziet hoeveel plezier zijn vriendjes er hebben. Prentenboek met paginagrote illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Eindelijk is het zover en mag Tip de Muis voor het eerst naar school. Als zijn moeder hem wil brengen, heeft Tip helemaal geen zin en wil hij toch liever bij mama thuis blijven. Dat blijkt tegen te vallen want mama heeft het overdag heel druk en eigenlijk niet veel tijd voor Tip. Tip twijfelt of hij toch niet liever naar school gaat, waar al zijn vriendjes aan het spelen zijn. Dit prentenboek met gewatteerd omslag maakt deel uit van een reeks over Tip de Muis*, waarvan inmiddels twaalf deeltjes zijn verschenen. De kleurrijke, met waterverf ingekleurde pentekeningen beslaan telkens dubbele bladzijden waarbij een derde tot de helft van een bladzijde is vrijgehouden voor de tekst. Die is als blok gedrukt in ruime schreefletter op afwisselend de linker- of rechterbladzijde. Een leuk, ongecompliceerd prentenboek, dat voorgelezen kan worden aan en bekeken met jonge kinderen, ter voorbereiding op de eerste schooldag. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490111076

Titel Tip de Muis wil niet naar school
Auteur Anna Casalis
Secundaire auteur Marco Campanella ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Mortsel : Trifora, cop. 2009
Overige gegevens [26] p - ill - 27 cm
Annotatie Oorspr. Italiaanse uitg.: Milano : Dami International, cop. 2008
ISBN 9789490111076
PPN 324529376
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Eerste schooldag
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Tip de Muis
Boek

Tip de Muis (2003-...)

vol.
Uitgeleend
Anna Casalis