Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Suicide notes
Boek

Suicide notes waar maakt iedereen zich druk om... (cop. 2010)/ Michael Thomas Ford, vert. [uit het Engels] door Lydia Meeder

Jeff (15, ik-figuur) wordt wakker op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Hij heeft een poging tot zelfmoord gedaan, maar weet niet meer precies waarom. Alles veranderde toen zijn beste vriendin een erg leuke vriend kreeg. Vanaf ca. 14 jaar.

Recensie

Jeff (15, ik-figuur) wordt wakker op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Hij heeft een poging tot zelfmoord gedaan en moet hier 45 dagen blijven. Het verhaal beschrijft zijn dagen in dit ziekenhuis. Hij leert de andere patiënten kennen en komt daardoor dingen over zichzelf te weten. Er komt een aantal typisch Amerikaanse gewoontes voor in het boek. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over de uitvoering van de doodstraf, 'Thanksgiving' en cheerleaders. De verhaallijn is heftig, maar door de nodige humor van Jeff geschikt voor de beoogde doelgroep. Bijvoorbeeld: zijn dokter Katzrupus noemt hij in gedachte Cat Poop en samen met zijn zus die langskomt, grapt hij over zijn zelfmoordpoging. De spanning wordt prima opgebouwd doordat Jeff in het begin de reden van zijn poging zelf ook niet precies weet. De Amerikaanse auteur heeft verscheidene boeken geschreven waarvan enkele bekroond zijn; veel ervan gaan over homoseksualiteit. Dit is zijn eerste boek dat in het Nederlands vertaald is, verschenen in de reeks 'Made in the USA'*. Zie ook www.michaelthomasford.com. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047702238

Titel Suicide notes : waar maakt iedereen zich druk om...
Auteur Michael Thomas Ford
Secundaire auteur Lydia Meeder
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, cop. 2010
Overige gegevens 211 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: Suicide notes. - New York : HarperCollins Children's Books, cop. 2006
ISBN 9789047702238
PPN 322861489
Thematrefwoord Homoseksuele mannen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Homoseksuele mannen

Relaties/Serie

Made in the USA
Boek

Made in the USA (2008-...)

vol.
Uitgeleend