Het buitengewone beroepenboek van Tattoe en Pattoe
Boek

Het buitengewone beroepenboek van Tattoe en Pattoe (cop. 2009)/ Aino Havukainen en Sami Toivonen, [vert. uit het Fins: Clavis, Ritva Lukkarinen ... et al.]

De stripfiguren Tattoe en Pattoe zoeken op een grappige manier uit wat het betekent om een baan te hebben als bijvoorbeeld bakker, verpleegkundige of timmerman. Met grappige kleurentekeningen, strips en spelletjes. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Recensie

Met de twee stripfiguurtjes Tattoe en Pattoe verkennen we een twaalftal beroepen. Aan bod komen ondermeer de timmerman, redacteur, landbouwer, machinist en verpleegkundige. De informatie wordt gegeven aan de hand van illustraties, weetjes, spelletjes en veel strips. Hierdoor ademt het boek de sfeer uit van een stripboek. De vele, ook grote, stripachtige kleurenillustraties nemen dan ook een belangrijke plaats in. Ze verduidelijken begrippen die in de tekst worden genoemd. Deze combinatie zullen kinderen in de middenbouw van het basisonderwijs zeker waarderen. Ook de toegepaste humor is afgestemd op deze leeftijdsgroep. Kinderen die wat minder gemotiveerd zijn om informatieboeken te lezen, zullen van dit boek zeker genieten, omdat de (wel wat drukke) lay-out juist hen aanspreekt. De manier waarop de informatie wordt aangeboden is bijzonder. De informatie zelf is door deze vorm wel beperkt, zodat kinderen andere bronnen zullen moeten raadplegen om uitgebreidere gegevens te verzamelen. Tegelijk verscheen 'Het buitengewone slaapboek van Tattoe en Pattoe'*. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044812008

Titel Het buitengewone beroepenboek van Tattoe en Pattoe
Auteur Aino Havukainen
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Ritva Lukkarinen ; Sami Toivonen
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, cop. 2009
Overige gegevens 31 p - ill - 30 cm
Annotatie Vert. van: Tatu ja Patu työn touhussa. - Helsinki : Otava, cop. 2006
ISBN 9789044812008
PPN 321402693
Rubriekscode 430.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beroepen
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Beroepen