Poolgebieden
Boek

Poolgebieden (cop. 2009)/ Rodney Aldis, [vert. uit het Engels: Heleen van den Berg]

Uitgelegd wordt welke schadelijke gevolgen de vervuiling van de poolgebieden heeft op al het leven daar. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

Uitgebreid wordt aandacht besteed aan de Noordpool en Antarctica. Beide gebieden, die op veel punten elkaars tegenpolen zijn, krijgen ruim aandacht met betrekking tot klimaat, ecosystemen, landschap, dieren die er leven en bevolking (Noordpool). De tekst is uitgebreid en beperkt zich niet tot kleine informatieblokjes. Dit is met name voor kinderen in de overgang van basis- naar voortgezet onderwijs erg prettig voor het maken van werkstukken en dergelijke. Vetgedrukte woorden in de tekst verwijzen naar kleine tekstkaders waarin de betreffende woorden worden uitgelegd. Dit systeem maakt directe begripsvorming mogelijk. De informatie wordt aangevuld met prachtige kleurenfotografie en hier en daar een (schetsmatige) illustratie. Er wordt ook een blik gericht op de toekomst: zullen de poolgebieden beschermd kunnen blijven? Ook waar veel landen aanspraak proberen te maken op delen van de poolgebieden en olie-industrieën er op zoek willen gaan naar nog aanwezige grondstoffen? Helaas is de informatie niet helemaal up-to-date: recente ontwikkelingen zijn niet meegenomen. Heruitgave van een deel uit de serie 'Natuurwijzer'*, waarvan er nu in totaal drie zijn herdrukt. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789079131297

Titel Poolgebieden
Auteur Rodney Aldis
Secundaire auteur Heleen van den Berg
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Bergmans, cop. 2009
Overige gegevens 45 p - ill., krt - 30 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : De Lantaarn, 1995. - (Natuurwijzer) - Met index - Vert. van: Polar lands. - London : Evans Brothers, 1991. - (Ecology watch)
ISBN 9789079131297
PPN 31884804X
Rubriekscode 578.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Poolgebieden; Flora
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Poolgebieden