Indrukwekkende burchten en kastelen
Boek

Indrukwekkende burchten en kastelen (cop. 2010)/ Lesley Sims, geïll. door Dominic Groebner ... [et al. ; vert. uit het Engels: Guy Brugmans]

Ontdek welke soorten kastelen en burchten er zijn, hoe mensen er leefden, hoe men zich verdedigde en hoe kastelen in verval raakten. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit indrukwekkende boek kan bijna een naslagwerk genoemd worden. Alles wat je over kastelen wilt weten, vind je hier. In vijf hoofdstukken komen allerlei soorten kastelen voorbij. Ook wordt verteld hoe men zich verdedigde in oorlogen of zelf ten strijde trok; ridders en toernooien komen aan bod; we lezen wie er zoal in kastelen woonde en hoe uiteindelijk het kasteel minder van belang werd en in verval raakte. Alles is prachtig in kleur geïllustreerd met foto's, tekeningen en plattegronden. Achterin zijn opgenomen een historisch overzicht en landkaarten van Europa en het Midden-Oosten waarop de kastelen zijn aangegeven. Beknopte informatie hierover volgt op de bladzijden erna. Verder beschikt de uitgave over een woordenlijst en een register. Het enige minpunt aan dit boek is dat het uit het Engels vertaald is en dus erg georiënteerd is op Engeland en Schotland. Ook worden er nog al eens moeilijke woorden gebruikt, die weliswaar meteen uitgelegd worden, maar daarna als bekend worden verondersteld. Dat is niet zo handig als je alleen maar kleine stukjes uit het boek leest. Dan moet je hopen dat het woord in de woordenlijst staat. Verder niets dan lof. Een 'must-have' voor alle kasteelliefhebbers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044721997

Titel Indrukwekkende burchten en kastelen
Auteur Lesley Sims
Secundaire auteur Dominic Groebner ; Guy Brugmans
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2010
Overige gegevens 96 p - ill., krt - 29 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: The Usborne book of castles. - London : Usborne, 2002
ISBN 9789044721997
PPN 325707057
Rubriekscode 718.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kastelen
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Kastelen