Het grote kinderverfboek
Boek

Het grote kinderverfboek (cop. 2010)/ Alex Bernfels, Norbert Landa, [idee: Alex Bernfels ... et al. ; tekst: Norbert Landa ; ill.: Alex Bernfels ; vert. uit het Duits: inAksie, Akkie de Jong]

Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een clown, leeuw of stoomschip met kleurpotloden, waskrijt, viltstift en waterverf kunt inkleuren. Met tips voor opvoeders en met kleurentekeningen. Met hulp vanaf ca. 4 jaar; zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aantrekkelijke handzame uitgave waarin kinderen kunnen gaan ontdekken wat de mogelijkheden zijn van het gebruiken van kleurpotlood, viltstift, waskrijt en waterverf en combinaties daarvan. Een boek vol met ontdekkingen en uitdagingen! Eerst moet bv. een clown, paard, stoomschip of teddybeer worden nagetekend of overgetrokken. Daarna wordt puntsgewijs uitgelegd hoe je ze met verschillende materialen kunt inkleuren. Slechts twee bladzijden bevatten tips voor ouders en opvoeders over gebruik van het boek en een omschrijving van de basisuitrusting van alle benodigde materialen. De rest van het boek richt zich op de doelgroep, zodat kinderen die (al) zelfstandig kunnen lezen zich meteen prima met het boek en de technieken kunnen redden. De beperkte stimulerende rol van de volwassenen, de eenvoudige en uitdagende opzet en de daarbij horende ontdekkingen, het zijn de voorwaarden die dit boek een plaats zullen laten verdienen als zinvolle creatieve ontspanning thuis maar zeker ook in het basisonderwijs. Van dezelfde auteur verscheen in 2009 'Het grote kindertekenboek'*. Onder begeleiding vanaf ca. 4 jaar; zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021338668

Titel Het grote kinderverfboek
Auteur Alex Bernfels
Instelling /inAksie
Secundaire auteur Akkie de Jong ; Norbert Landa
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Tirion Creatief, cop. 2010
Overige gegevens 77 p - ill - 27 cm
Annotatie Vert. van: Die große Kinder-Malschule. - Rheinfelden : OZ Verlag, 2007
ISBN 9789021338668
PPN 322869528
Rubriekscode 741
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kleuren; Schilderen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Schilderen