Ik, Alex Cross
Grote Letter Boek

Ik, Alex Cross (cop. 2010)/ James Patterson, [vert. uit het Engels door Edith Vroon]

Psycholoog en rechercheur Moordzaken Alex Cross gaat op zoek naar de moordenaar van zijn nichtje en ontdekt een complot met vertakkingen tot in de hoogste kringen van de Amerikaanse regering.

Recensie

Tijdens zijn verjaardagsfeestje wordt Alex Cross, psycholoog en rechercheur moordzaken in Washington DC, weggeroepen, zijn nichtje Caroline blijkt op gruwelijke wijze vermoord te zijn. Alex gaat samen met zijn vriendin en collega Bree op zoek naar de moordenaar. Ze ontdekken al gauw dat Caroline contacten had in de escortwereld, niet het enige slachtoffer is en dat er zeer hooggeplaatste personen bij de zaak betrokken zijn. Hun onderzoek leidt naar een privéclub waar al iemands seksuele fantasieën verwerkelijkt kunnen worden en waar de leden er alles voor over hebben om dat geheim te houden. In 117 korte hoofdstukken levert de auteur een spannend, makkelijk leesbaar verhaal, met een mooie intrige, veel actie en onverwachte wendingen. Daarnaast is er ruim aandacht voor het gezinsleven van Cross waarin de ernstige ziekte van een geliefd familielid tot veel zorgen leidt. Vijftiende, afzonderlijk te lezen deel in de Alex Cross-serie van de Amerikaanse bestsellerauteur (1947). De meeste delen kregen drie of vier sterren in VN's Detective & Thrillergids. Ook bekend is zijn met co-auteurs samen geschreven Women's Murder Club-serie.

Specificaties

Nederlands | 9789046306697

Titel Ik, Alex Cross
Auteur James Patterson
Secundaire auteur Edith Vroon
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Den Haag : Stichting Uitgeverij XL, cop. 2010
Overige gegevens 424 p - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Cargo, 2009 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: I, Alex Cross. - New York : Little, Brown, cop. 2009
ISBN 9789046306697
PPN 326177337
Genre thriller
Taal Nederlands