Ik zal ontzettend reuze voorzichtig zijn
Boek

Ik zal ontzettend reuze voorzichtig zijn (cop. 2010)/ Lauren Child, vert. [uit het Engels] door Rindert Kromhout

Als Lola de prachtige witte jas van Lotta mag lenen, belooft ze heel voorzichtig met de jas te zijn. Het gaat gelukkig steeds goed, totdat Lola de bibliotheek bezoekt. Prentenboek met paginagrote illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Lola's beste vriendin Lotta komt bij Lola en Charlie spelen. Ze heeft een prachtige witte jas aan, die Lola graag wil lenen. Lola ruilt haar tas tegen de mooie jas en belooft er heel zuinig op te zijn. Bij elk bijna-ongelukje weet grote broer Charlie de jas te redden. Toch raakt Lola de jas op het veiligste plekje dat je bedenken kunt, zo maar kwijt, namelijk in de bibliotheek. Net als in de andere prentenboeken over Lola en Charlie wordt het verhaal vanuit Charlie verteld. Zijn jongere zusje is de eigenwijze brekebeen. De kleurige prenten, in een gemengde techniek van teken- en plakwerk komen uit de televisieanimatiefilm over Charlie en Lola. In de begeleidende tekst, die soms door de tekeningen heen springt, zijn de belangrijkste woorden in een afwijkend lettertype gedrukt. Van deze auteur verschenen ook de boeken over Klaartje Boon. Grappig, humoristisch verhaaltje dat dicht bij de belevingswereld van een kleuter staat. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047512431

Titel Ik zal ontzettend reuze voorzichtig zijn
Auteur Lauren Child
Secundaire auteur Rindert Kromhout ; Anna Starkey
Type materiaal Boek
Uitgave Houten [etc.] : Van Goor, cop. 2010
Overige gegevens [32] p - ill - 25 cm
Annotatie Tekst gebaseerd op het script van Anna Starkey, ill. komen uit de televisieanimatiefilm, geproduceerd door Tiger Aspect - Vert. van: I will be especially very careful. - London : Penguin Books, 2008
ISBN 9789047512431
PPN 322504570
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Charlie en Lola
Boek

Charlie en Lola (2006-...)

vol.
Uitgeleend
Lauren Child