Feest in Villa Kakelbont
Boek

Feest in Villa Kakelbont (cop. 2010)/ Astrid Lindgren, [ill.: Els van Egeraat ... et al. ; vert. uit het Zweeds: Sydia Clark ... et al.]

Bundel met seizoensverhalen over Lotta uit de Kabaalstraat, Michiel van de Hazelhoeve, Pippi Langkous, Karlsson van het dak en nog vele andere bekenden. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Ondeugende, eigenwijze en excentrieke jongens en meisjes uit de boeken van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren worden samengebracht in deze schitterende bundel lente-, zomer-, herfst- en winterverhalen. Per seizoen volgen we de lotgevallen van Erik en zijn vriend Karlsson, Pippi Langkous, de kinderen van Bolderburen, Madieke en Liesbeth, Michiel van de Hazelhoeve en Lotta uit de Kabaalstraat. Allen beleven blij en zorgeloos hun kleine en grote avonturen, vanuit de warme geborgenheid van een hecht gezin, waarin zij een volwaardige plaats innemen. De verhalen zijn vanuit het perspectief van de kinderen in heldere taal geschreven en de toon is gemoedelijk. De karakteristieke en expressieve zwart-wittekeningen van zes verschillende illustratoren passen bijzonder goed bij de sfeervolle vertellingen en zijn een lust voor het oog. Met inhoudsopgave. De auteur kreeg voor haar werk een groot aantal Zweedse en internationale literaire onderscheidingen. In Nederland won zij driemaal de Zilveren Griffel. Circa veertig films zijn gebaseerd op haar boeken. www.astridlindgren.nl. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021667973

Titel Feest in Villa Kakelbont
Auteur Astrid Lindgren
Secundaire auteur Sydia Clark ; Els van Egeraat
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, cop. 2010
Overige gegevens 361 p - ill - 25 cm
ISBN 9789021667973
PPN 322869641
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Dorpsleven ; Zweden ; Kattenkwaad ; Jaargetijden
Taal Nederlands