De mooiste knuffelverhalen
Boek

De mooiste knuffelverhalen voor een heerlijk troetelmoment samen (cop. 2010)/ Marlis Scharff-Kniemeyer [ill.], Norbert Landa [tekst ; vert. uit het Duits: Emmy Middelbeek-van der Ven]

Korte verhalen en gedichtjes over de dagelijkse belevenissen van Bertje Beer die, onder toeziend oog van zijn mama, van alles onderneemt. Hardkartonnen prentenboek met paginagrote illustraties in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Recensie

Dagelijkse belevenissen van Bertje Beer die - onder het toeziend oog van zijn mama - van alles onderneemt. In dit mooie, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken worden de herkenbare, alledaagse peutersituaties beleefd door een kleine beer. Opvallend is de positieve en liefdevolle wijze waarop moeder beer haar kind opvoedt en begeleidt. De elf verhaaltjes en gedichtjes - voorzien van een vetgedrukte titel - zijn zelfstandig te lezen en vormen samen een geheel. Het boekje begint met een goedemorgenversje en sluit af met een welterustenrijmpje. De paginagrote, sfeervolle illustraties in zachte kleuren - waarop veel is te zien en aan te wijzen - laten de verhalen leven. Eerder in het Nederlands vertaald werk van de Duitse auteur is 'Mijn eerste goedenachtverhalen' (2000). De schrijfster heeft ook kinderboeken geïllustreerd. Aantrekkelijk voorleesboek dat de kleintjes zeker zal aanspreken. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044725803

Titel De mooiste knuffelverhalen : voor een heerlijk troetelmoment samen
Auteur Marlis Scharff-Kniemeyer ; Norbert Landa
Secundaire auteur Emmy Middelbeek-van der Ven ; Norbert Landa
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2010
Overige gegevens [24] p - ill - 23 cm
Annotatie Vert. van: Kuscheln und Träumen. - Ravensburg : Maier, cop. 2009
ISBN 9789044725803
PPN 325704252
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Dagritme
Taal Nederlands