Omdat ik het waard ben
Boek

Omdat ik het waard ben ([2010])/ Cecily von Ziegesar, vert. [uit het Engels] door Esther Ottens

Enkele rijke tieners uit New York zoeken tijdens hun laatste jaar high school ook ontspanning.In het laatste jaar van high school willen de New Yorkse Gossip Girl en haar rijke vrienden ook ontspannen. Dat komt goed uit: het is de tijd van grote modeshows en filmfestivals. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Deel vier uit de twaalfdelige serie 'Gossip Girl'* vol roddels over de jonge New Yorkse jetset. Door het lezen van dit boek stap je in de wereld van jaloezie en verraad, maar vooral in de wereld van jongeren die niets tekort komen. De rode draad in het verhaal, is de behoefte van iedere tiener om aan het eind van het schooljaar (na afloop van alle tentamens) toegelaten te worden aan de universiteit van hun voorkeur. Het is het moment van uitblazen en even chillen; de timing kan niet beter, want de beroemde fashion week komt eraan. Het verhaal wordt beschreven vanuit de blik van de geheimzinnige Gossip Girl. Het hoofdverhaal wordt om de twee hoofdstukken onderbroken door mailtjes geschreven door de jonge jetsetters en beantwoord door Gossip Girl, die altijd afsluit met de zin 'Je weet dat je van me houdt, gossip girl'. Op www.gossipgirl.nl zijn onder meer boekfragmenten, beschrijvingen van de hoofdpersonen en informatie over New York te vinden. In Nederland is vanaf 2007 ook een televisieserie over Gossip Girl verschenen. Herdruk met een foto-omslag uit de televisieserie. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025747619

Titel Omdat ik het waard ben
Auteur Cecily Von Ziegesar
Secundaire auteur Esther Ottens
Type materiaal Boek
Editie 5e dr., 1e dr. tv-editie;
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2010]
Overige gegevens 239 p - 21 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: 2005 - Vert. van: Because I'm worth it. - New York : 17th Street Productions, cop. 2003
ISBN 9789025747619
PPN 322503922
Genre humoristische roman - romantische verhalen
Thematrefwoord New York (stad) ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Gossip girl
Boek

Gossip girl (2003-...)

vol. 4
Uitgeleend
Cecily Von Ziegesar