Het droge-broeken-boek
Boek

Het droge-broeken-boek zindelijkheidslessen voor het jonge kind (cop. 2009)/ Vivienne van Eijkelenborg [idee en tekst] ... [et al., ill.: Inge Nouws ; red.: Marieke Streefkerk]

Stappenplan om zindelijk te worden. Met vijftien voorleesverhalen, opdrachten, spelletjes en informatie voor de opvoeders. Met collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Recensie

Hoe kun je spelenderwijs en toch wetenschappelijk onderlegd het jonge kind helpen om zindelijk te worden? Om hier een antwoord - of liever diverse antwoorden - op te krijgen, is een boek samengesteld dat deze ontwikkeling van het kind zowel vanuit de peuter zelf als vanuit de volwassene benadert. Zo zijn de driejarige Kaat en haar vriendje Ko, hoofdpersonen uit de prentvertelling, bezig met de zindelijkheidstraining. Met o.a. stickers, kalender*, een droge broeken diploma en het naspelen met de knuffels worden kleine problemen duidelijk gemaakt. Een gedeelte van het boek is direct aan de ouders gericht. Het is niet de bedoeling dat alle suggesties worden opgevolgd. Kleuter en ouder maken ten slotte zelf uit wat bij hen past. Het boek is rijk geïllustreerd met, ook paginagrote, collageachtige kleurenillustraties en nodigt uit tot vertellen en voorlezen. Poep en Plas vragen om een zekere intimiteit, maar als papa en mama meedoen ook iets wat zelfsprekend is en dat erbij hoort. Gemaakt in samenwerking met Difrax, leverancier van babyartikelen. Door de brede benadering van het onderwerp is het boek een goed naslagwerk, in het gezin, maar ook bij bv. de dagopvang of de peuterspeelzaal. In dezelfde opzet verschenen boeken over voeding en fopspenen**. Vanaf ca. 2 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789087150129

Titel Het droge-broeken-boek : zindelijkheidslessen voor het jonge kind
Secundaire auteur Vivienne van Eijkelenborg ; Inge Nouws ; Marieke Streefkerk
Type materiaal Boek
Uitgave Bilthoven : Difrax, cop. 2009
Overige gegevens 90 p - ill - 23×25 cm - 2 kalenders + 3 stickervellen
ISBN 9789087150129
PPN 322879175
Rubriekscode 433.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zindelijkheid
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Zindelijkheid