Binkie en Oma Drie
Boek

Binkie en Oma Drie lentefriebels (cop. 2010)/ Karen van Holst Pellekaan, met ill. van Rick de Haas ; [foto: Andrew Gall ... et al.]

Iedere zaterdag als mama naar school moet om hoofdjuf te worden, gaat Binkie naar haar (stief)oma. Ze beleven samen een heleboel avonturen rondom het huis en in de natuur. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Iedere zaterdag als mama naar school moet om hoofdjuf te worden, gaat Binkie naar haar (stief)oma. Binkie en oma vinden dit iedere keer weer een feest. Ze beleven samen een heleboel avonturen rondom het huis en in de natuur: onder andere het zien van de lente, je prikken aan brandnetels en er toverplas op doen, een babygeitje dat geboren wordt, verzorgen en een vogelverschrikker maken om de aardbeitjes te beschermen. En dan ook nog zo'n prachtige verrassing op het eind: er zit een baby in mama's buik. In korte verhalen worden de belevenissen verteld, met veel oog voor natuur en vol humor. De grote en kleine, met ecoline gemaakte tekeningen, ondersteunen het verhaal en maken de avonturen helemaal af. Deze tweede uitgave* van Binkie en haar oma is wederom een prachtig voorleesboek van een auteur die van vele (kinder)markten thuis is. Met informatie over auteur en illustrator voorin; overzicht van andere voorleesboeken achterin. Boek om vaak voor te lezen, zowel thuis als op school als bij de kinderopvang. Want wie wil er nu niet zo'n oma of zo'n prachtige Binkie (zijn)? Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025856120

Titel Binkie en Oma Drie : lentefriebels
Uniforme titel Binkie
Auteur Karen van Holst Pellekaan
Secundaire auteur Andrew Gall ; Rick de Haas
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Leopold, cop. 2010
Overige gegevens 41 p - ill., portr - 24 cm
Annotatie Rugtitel: Binkie
ISBN 9789025856120
PPN 322870127
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Grootouders ; Lente ; Stiefgezinnen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Grootouders ; Lente ; Stiefgezinnen