In de slee van Arthur Schopenhauer
Boek

In de slee van Arthur Schopenhauer (cop. 2010)/ Yasmina Reza, uit het Frans vert. door Martin de Haan ; [onder red. van Marjan Hof]

Gesprekken met mensen uit de omgeving van een Spinoza-kenner werpen licht op de onbevredigende rol van de filosoof in zijn leven.

Aanwezigheid

Recensie

Rondom en met de Spinoza-kenner Ariel Chipman wordt een achttal gesprekken gevoerd. Als eerste komt zijn vrouw aan het woord, die eerder walgt van de aftakelende Ariel en herinnert aan betere tijden. Dan beklaagt Ariel Chipman zich bij de psycholoog over een vriend met wie hij zit opgescheept. Daarna komt een andere vriend aan het woord, en zo zijn er nog enkele kortere of langere gesprekken, zoals dat tussen Ariel en zijn vrouw waarin hij vraagt om mededogen. Als laatste is de psychologe aan het woord met een min of meer filosofische verhandeling. De schrijfster is bekend van onder andere een literair portret van de Frans president Sarkozy. De boekje vormt een onderdeel van de Perlouses-reeks die als doel heeft 'pareltjes' op te diepen uit de schatkamers van de Franse literatuur, zowel klassiek als modern. Er verschenen tot nu toe 24 deeltjes, met onder andere verhalen van Proust, Diderot, Echenoz en Abbé Prévost. Zeker de moeite waard voor wie van de grote Franse auteurs ook klein en onbekender werk wil lezen. Kleine pocket, normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789078068372

Titel In de slee van Arthur Schopenhauer
Auteur Yasmina Reza
Secundaire auteur Marjan Hof ; Martin de Haan
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : Voetnoot, cop. 2010
Overige gegevens 76 p - 17 cm
Annotatie Vert. van: Dans la luge d'Arthur Schopenhauer. - Paris : Albin Michel, 2005
ISBN 9789078068372
PPN 326111506
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Spinoza, Benedictus de
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Perlouses
Boek

Perlouses (2003-...)

vol. 21
Uitgeleend