Het buitenleven
Boek

Het buitenleven bescherming van de natuur (cop. 2010)/ Richard Spilsbury, [vert. uit het Engels Piet de Bakker ; ill.: Q2a ... et al.]

Zeven vragen over milieu en natuurbescherming voor wat betreft de verschillende leefgebieden worden beantwoord. Met praktische tips, doe-activiteiten en kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzame uitgave in de reeks 'De jonge onderzoeker', waarvan nog vier delen* het milieu als thema hebben. Tal van vragen rond het thema 'Buitenleven en natuurbescherming' worden beantwoord. Er is aandacht voor leefgebieden, voedselketen (voedselweb), bedreigingen van leefgebieden, bescherming van oerbossen, watergebieden, bergstreken, meren en rivieren, kust en strand en stedelijke leefgebieden. In de voor kinderen erg boeiende uitgave wordt de theorie kort en krachtig neergezet en meteen heel praktisch gekoppeld aan mogelijke actie: bijvoorbeeld in de vorm van tips of 'to do'-activiteiten. Mooie kleurenfoto's geven de begeleidende tekst een krachtige, beeldrijke uitstraling. De lay-out is overzichtelijk en leidt de kijk-lezer door de informatie. Met tot slot: feiten en weetjes, (web)adressen voor meer informatie, verklarende woordenlijst en register. Een voorbeeldige wereldverkennende uitgave in een reeks, waar thuis, in onderwijs- en kinderopvangsituaties, maar ook in hobbyclubs veel jonge onderzoekers bewust en actief mee gemaakt kunnen worden. Oorspronkelijk Engelstalig (2005), vertaald in eigentijds Nederlands. Auteur en adviseur staan bekend als deskundigen op het gebied van natuur- en milieubescherming. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055663682

Titel Het buitenleven : bescherming van de natuur
Auteur Richard Spilsbury
Secundaire auteur Piet de Bakker
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: The great outdoors. - Oxford : Harcourt Education, cop. 2005
ISBN 9789055663682
PPN 324426461
Rubriekscode 614.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Milieu
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Milieu

Relaties/Serie

De jonge onderzoeker. Je kunt de aarde beschermen
Boek

De jonge onderzoeker. Je kunt de aarde beschermen (2010-...)

vol.
Uitgeleend