Schone aarde
Boek

Schone aarde bescherming van de natuur (cop. 2010)/ Richard Spilsbury, [vert. uit het Engels Piet de Bakker ; ill.: Q2a ... et al.]

Zeven vragen over afval en vervuiling van het milieu worden beantwoord. Met praktische tips, doe-activiteiten en kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Uitgaande van vragen over de verschillende soorten vervuiling en wat er, ook door jonge mensen, tegen kan worden gedaan, worden vele aspecten van het onderwerp uitgebreid en genuanceerd belicht. Zoals: 'Waardoor raken lucht en water vervuild?', 'Hoe krijg je het milieu weer schoon?' en 'Wat wordt er bij jou in de buurt gedaan?'. Deze vragen worden afgewisseld met praktische tips in kaders met de titel 'Actie', zoals 'Zwerfafval opruimen', 'Stop vervuiling door voedsel' en 'Nadenken over hoe je jezelf een week lang hebt verplaatst'. Op elke bladzijde staat een kleurenfoto (of een schematische tekening) die de tekst aanvult. De vele in het boek vetgedrukte moeilijke woorden worden achterin verklaard. Achterin staan ook lijsten met feiten en weetjes, een register, literatuuropgaven en weblinks. De oorspronkelijk Engelse tekst 2005) is niet altijd bewerkt voor de Nederlandse markt. In deze educatieve reeks 'De jonge onderzoeker' hebben nog vier delen het milieu* als thema. Mooi verzorgde uitgave met overzichtelijke lay-out; de tekst is gedrukt in een duidelijk schreefloos lettertype. Prima informatie om kinderen aan te zetten zelf kritisch te zijn op hun gebruik van grondstoffen en milieu. Ook voor het voorbereiden van spreekbeurt of werkstuk. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055663675

Titel Schone aarde : bescherming van de natuur
Auteur Tristan Boyer Binns
Secundaire auteur Piet de Bakker
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Clean planet. - Oxford : Harcourt Education, cop. 2005
ISBN 9789055663675
PPN 324426658
Rubriekscode 614.62
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Milieuverontreiniging
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord MilieuvervuilingMilieu-verontreiniging

Relaties/Serie

De jonge onderzoeker. Je kunt de aarde beschermen
Boek

De jonge onderzoeker. Je kunt de aarde beschermen (2010-...)

vol.
Uitgeleend