Waterbeheer
Boek

Waterbeheer zuinig met water goed idee : energie besparen (cop. 2010)/ Anita Ganeri en Chris Oxlade, [vert. uit het Engels Piet de Bakker ; ill.: Q2a ... et al.]

Zeven vragen over water voor wat betreft gebruik, besparing, zuivering en beheer worden beantwoord. Met praktische tips, doe-activiteiten en kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzame uitgave in de reeks 'De jonge onderzoeker', waarvan nog vier delen* het milieu als thema hebben. Tal van vragen rond het thema 'waterbeheer' worden beantwoord. Er is aandacht voor waarom we water nodig hebben en hoeveel, waar water vandaan komt, waterzuivering en -besparing en het belang van schoon water. De theorie wordt kort en krachtig neergezet en meteen heel praktisch gekoppeld aan mogelijke actie door kinderen zelf. Dit gebeurt in de vorm van tips of doe-activiteiten als een oproep om zuinig te zijn met water, het regenwater op te vangen en een actie op school te houden. De lay-out is overzichtelijk met tekstblokken en kaders. Op elke bladzijde staat een kleurenfoto of schematische tekening, die de tekst aanvult. De informatiedichtheid van de tekst is hoog. De vele in het boek vetgedrukte woorden worden verklaard in de woordenlijst achterin. Tot slot zijn opgenomen feiten en weetjes, internetlinks, verwijzingen naar boeken van de uitgever zelf en een register. De oorspronkelijk Engelse tekst (2005) is niet altijd bewerkt voor de Nederlandse situatie (bv. de Thames). Een wereldverkennende uitgave in een reeks, waar thuis, in onderwijs, maar ook in hobbyclubs veel jonge onderzoekers bewust en actief mee gemaakt kunnen worden. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055663651

Titel Waterbeheer : zuinig met water goed idee : energie besparen
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Piet de Bakker ; Chris Oxlade
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Down the drain. - Oxford : Harcourt Education, cop. 2005
ISBN 9789055663651
PPN 324427131
Rubriekscode 614.621
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Water
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Water

Relaties/Serie

De jonge onderzoeker. Je kunt de aarde beschermen
Boek

De jonge onderzoeker. Je kunt de aarde beschermen (2010-...)

vol.
Uitgeleend