Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Boer zoekt vrouw
Boek

Boer zoekt vrouw reisgids platteland. [Dl. 2], Vee, vogels & vis (2010), [coördinatie ANWB Media, Hanneke te Giffel ... et al. ; tekst Loethe Olthuis ; routes Ad Snelderwaard ... et al. ; eindred. Routewerk, Sietske de Vet ; cartogr. Landkaartje, Winifred Broeder ; fotogr. Ad Snelderwaard ... et al.]

Reisgids rond het televisieprogramma 'Boer zoekt vrouw' met twintig wandel- en fietsroutes en informatie over streekproducten.

Recensie

Sinds de uitzendingen van 'Boer zoekt vrouw' is het Nederlandse platteland meer in de belangstelling komen te staan. In dit boek zijn twintig wandel- en fietsroutes uitgewerkt (in lengte variërend van 10-50 km.). De routes zijn gegroepeerd rond de thema's koeien, varkens, hoefdieren, pluimvee en vissen en bestrijken het hele land. Naast de routebeschrijvingen, met plattegrondje en suggesties voor horecagelegenheden en bezienswaardigheden wordt informatie over streekproducten en de verschillende dieren gegeven o.a. over hun leefomstandigheden. Af en toe komen ook de boeren uit het KRO-televisieprogramma aan het woord. Het woord- en taalgebruik is niet erg moeilijk. De bladspiegel oogt door het gebruik van verschillende kadertjes soms wat rommelig. De illustraties (kleurenfoto's) en de routekaartjes zijn goed. Deze gids nodigt de lezer niet alleen uit tot het ontdekken van Nederlands platteland, maar geeft ook de nodige informatie over het leven van de plattelandsbewoners, hun dieren en de ambachtelijke producten die er gemaakt worden. Er is een inhoudsopgave, maar geen register aanwezig.

Specificaties

Nederlands | 9789018029913

Titel Boer zoekt vrouw : reisgids platteland. [Dl. 2], Vee, vogels & vis
Uniforme titel Reisgids platteland Vee, vogels en vis
Auteur Loethe Olthuis
Instelling /ANWB Media ; /Wolfs&Burgers Routewerk
Secundaire auteur Hanneke te Giffel ; Ad Snelderwaard ; Sietske de Vet
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Den Haag : ANWB Media, 2010
Overige gegevens 192 p - ill - 20 cm
ISBN 9789018029913
PPN 322884861
Rubriekscode 629
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandeltochten; Nederland ; Gastronomie; Nederland; Adresboeken ; Fietstochten; Nederland
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Gastronomie