Kind aan de ketting
Boek

Kind aan de ketting opgroeien in slavernij toen en nu (cop. 2010)/ [Aspha Bijnaar (red.), tekstred.: Irene Geerts ; vert. vanuit Engels: Pon Ruijter]

Artikelen over kinderen die als slaven dienden, onder meer in Suriname en op de Antillen, en over hedendaagse kinderen die op zeer jonge leeftijd loonarbeid verrichten.

Aanwezigheid

Recensie

Een publicatie over het leven van kinderen in slavernij, bestaande uit vijf delen, ieder met een eigen thema. Het eerste deel gaat over kinderen in de slavenhandel. De volgende twee delen gaan over kinderen in slavernij in de (voormalige) Nederlandse gebieden (Suriname, de Antillen). In het vierde deel staan zwarte bedienden in de zeventiende-eeuwse schilderkunst centraal en het laatste deel gaat over de hedendaagse vormen van slavernij, waarin kinderen nu nog terecht kunnen komen. Elk deel is geschreven door een andere auteur en wordt afgesloten met een literatuurlijst en noten. Er is van iedere auteur een korte biografie opgenomen. De auteurs hebben allen expertise op het gebied van slavernij. In het boek zijn ruim tachtig afbeeldingen in kleur of zwart-wit opgenomen. Deze uitgave van het NiNsee is onderdeel van een meerjarig project (website, publicaties, lesmateriaal, tentoonstelling) over kinderen die opgroeien in slavernij. Geschikt voor lezers met een algemene interesse in de slavernij, voor degene specifiek geïnteresseerd in het thema kinderen en slavernij en voor lezers met interesse in hedendaagse kinderarbeid.

Specificaties

Nederlands | 9789460220616

Titel Kind aan de ketting : opgroeien in slavernij toen en nu
Secundaire auteur Aspha Bijnaar ; Irene Geerts ; Pon Ruijter
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : KIT Publishers, cop. 2010
Overige gegevens 215 p - ill - 30 cm
ISBN 9789460220616
PPN 322877105
Rubriekscode 904.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Antillen ; Suriname ; Slavernij ; Slavernij; Kinderen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Slavernij