Magiek
Boek

Magiek (2010)/ Angie Sage, met ill. van Mark Zug ; [vert. uit het Engels: Jean Schalekamp ; herz. door Martha Heesen]

Septimus Heap sterft bij zijn geboorte. De pasgeboren Jenna wordt in het gezin van tovenaar Silas Heap opgenomen. Zij blijkt niet zomaar een vondeling te zijn. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de Midwinternacht wordt Septimus Heap geboren, de veelbelovende zevende zoon van de zevende zoon in een tovernaarsgezin. Hij sterft en wordt weggebracht. Gelijktijdig vindt vader Heap een pasgeboren meisje dat vervolgens door hem en zijn vrouw liefdevol wordt opgevoed. De duistere tovenaar DomDaniel ziet het meisje echter als bedreiging. Eerste deel van een zevendelige serie, dat voor het eerst in 2005 verschenen is en in 2009 opnieuw vertaald is. Het verhaal bestaat uit 49 hoofdstukken, uitstekend gedoseerd, met spannende avonturen vol vaart. Het wemelt van de magische wezens: Holderheksen, Veelvraten, Groezels en Griezels, gepersonifieerde trappen en spiegels, vetgedrukte spreuken. Veelvuldig wisselend perspectief, veel zijwegen. Soms plechtige taal ('zoals de geest van zijn leeftijd en status betaamde'), dan weer gewone mensentaal ('maak je niet te sappel'). Zwart-witkarakters (kleine, ratachtige Opperrechter; de Jager, opgewonden over 'de Aanwijzing, het Spoor, de Achtervolging, het Insluiten, de Vangst'). Relativerende humor, laconieke toon, grandioze vertaling. Fijne potloodtekeningen. Met plattegrond en na-informatie over diverse personen. Werd in 'Der Spiegel' vergeleken met het eerste deel van Harry Potter. Heel geschikt om voor te lezen. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045110943

Titel Magiek
Auteur Angie Sage
Secundaire auteur Mark Zug ; Jean Schalekamp ; Martha Heesen
Type materiaal Boek
Editie 2e dr;
Uitgave Amsterdam [etc.] : Querido, 2010
Overige gegevens 477 p - ill., krt., plgr - 22 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Vassallucci, 2005 - Vert. van: Magyk. - New York : Harper Collins, 2005. - (Septimus Heap ; b. 1)
ISBN 9789045110943
PPN 317886460
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Septimus Heap
Boek

Septimus Heap (2005-...)

vol. b. 1
Uitgeleend
Angie Sage