Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Meneer Beer is maar een eenvoudige beer
Boek

Meneer Beer is maar een eenvoudige beer (cop. 2009)/ [tekst en tek.: Hennie Vaessen, kleur: Tine Bouwhuis]

Meneer Beer is tot over zijn oren verliefd op berin Hildegard. Om indruk op haar te maken, koopt hij allerlei dure cadeaus. Maar heeft hij daar wel geld voor? Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Meneer Beer is een eenvoudige Beer en leidt een heerlijk rustig leventje. Dat verandert wanneer hij verliefd wordt op Hildegard Beer. Aangezien hij maar een eenvoudige beer is, durft hij haar niet te vragen. Dan komt hij in contact met Meneer Mens die in het bos is komen wonen. Meneer Mens heeft veel geld en spullen die Meneer Beer kan gebruiken om indruk te maken op Hildegard. Maar hij komt in de problemen, wanneer Meneer Mens zijn geld opeist. Het verhaal van Meneer Beer wordt door een egelvader aan zijn, om spullen zeurende, kinderen verteld. De moraal is dat je ervoor moet zorgen dat je geen schulden maakt, niet meer uitgeeft dan dat je hebt. Deze uitgave in opdracht van Nibud is duidelijk bedoeld om kinderen voor te lichten verstandig met geld om te gaan. Het einde waarin Meneer Beer laat zien dat hij tot inkeer is gekomen en blijkt dat Hildegard ook zonder alle luxe van hem houdt, is wensvervullend. Met stripachtige bladvullende kleurenillustraties op elke pagina. De teksten staan in wolkjes. Op het oranje omslag enkele scènes uit het boek. Geschikt om met kinderen over te praten vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490000028

Titel Meneer Beer is maar een eenvoudige beer
Auteur Hennie Vaessen
Secundaire auteur Tine Bouwhuis
Type materiaal Boek
Uitgave [S.l.] : Pelikaanpers, cop. 2009
Overige gegevens [32] p - tek - 25 cm
Annotatie Uitg. in opdracht van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting), met als thema goed omgaan met geld
ISBN 9789490000028
PPN 323501176
Thematrefwoord Verliefdheid ; Geld ; Raamvertellingen
Taal Nederlands