Onvertelde verhalen van Band of Brothers
Boek

Onvertelde verhalen van Band of Brothers (cop. 2010)/ Marcus Brotherton, [vert. uit het Engels: Aad van der Kooij]

Persoonlijke herinneringen van veteranen van de Easy Company, Tweede Bataljon van het Amerikaanse 506 Parachute Infantry Regiment aan hun belevenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Recensie

Het verhaal van het optreden van de Easy Company, Tweede Bataljon van het Amerikaanse 506 Parachute Infantry Regiment tijdens de Tweede Wereldoorlog, kreeg wereldwijd bekendheid door het boek van historicus Stephen Ambrose 'Band of Brothers' en de gelijknamige tv-serie van Steven Spielberg. De compagniescommandant van deze parachutisten eenheid, majoor Dick Winters, ontving voor zijn optreden de hoogste Amerikaanse onderscheiding, de Congressional Medal of Honour. Ook hij schreef na het grote succes van de tv-serie zijn memoires, 'Voorbij Band of Brothers'. Auteur Marcus Brotherton verzamelde in zijn boek verhalen van veteranen, die niet aan het woord kwamen in de tv-serie. Hij geeft geen overzicht van de veldtocht vanaf Normandië tot Berlijn, maar belicht de oud strijders van de eenheid als individuen. Wie waren ze in hun jonge jaren, waarom namen ze vrijwillig dienst, in welke gevechtssituaties kwamen ze terecht en hoe verliep hun leven na de oorlog. Mannen als Bill Wingett, Ed Pepping, Clancy Lyall, Earl McClung en Don Bond vertellen hun persoonlijke belevenissen in hun eigen woorden en maken de lezer deelgenoot van hun ervaringen en herinneringen. Het boek vormt een aanvulling op andere publicaties over deze eenheid. Met enkele originele zwart-witfoto's.

Specificaties

Nederlands | 9789022553916

Titel Onvertelde verhalen van Band of Brothers
Auteur Marcus Brotherton
Secundaire auteur Aad van der Kooij
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, cop. 2010
Overige gegevens 367 p., [16] p. pl - foto's - 22 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: We who are alive and remain : untold stories from the Band of Brothers. - New York : Berkley Caliber, cop. 2009
ISBN 9789022553916
PPN 322867088
Rubriekscode 928.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Luchtlandingstroepen; Europa; Wereldoorlog II
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord LandmachtWereldoorlog II