Dag voertuigen!
Boek

Dag voertuigen! een zwart-wit glinsterboek (cop. 2010)/ Prasadam [concept en tekst], Bolam [ill. ; vert. uit het Engels]

Vierkant, hardkartonnen prentenboek met tien gestileerde afbeeldingen in zwart-wit van voertuigen, met een kleurrijk accent van fonkelfolie. Vanaf ca. 6 maanden.

Recensie

Klein formaat vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken uit de 'Gloeiwormpjesreeks'*. In het boekje, dat specifiek bedoeld is voor de allerkleinsten, staat op elke van de tegenover elkaar liggende tien bladzijden een voertuig. Op elke paginagrote zwart-witillustratie met een kleurrijk accent van fonkelfolie is een voertuig in actie te zien, zoals een brandweerauto bij een poes in een boom, een vliegende helikopter en een boot op zee. Voor deze uitvoering is gekozen omdat onderzoek heeft aangetoond dat baby's in hun eerste levensmaanden geen kleuren kunnen zien. Op elke bladzijde staat benoemd welk geluid er bij het voertuig hoort. Al zal geen baby herkennen wat de afbeelding voorstelt, hij zal waarschijnlijk genieten van de aandacht die hij bij het voorlezen krijgt en wellicht reageren op het fonkelfolie. Vanaf ca. 6 maanden.

Specificaties

Nederlands | 9789037474978

Titel Dag voertuigen! : een zwart-wit glinsterboek
Auteur Smriti Prasadam-Halls
Secundaire auteur Emily Bolam
Type materiaal Boek
Uitgave Brussel : Ballon, cop. 2010
Overige gegevens [12] p - ill - 16×16 cm
Annotatie Vert. van: Hello, let's go! : black-and-white sparkler board book. - London : Bloomsbury, 2010
ISBN 9789037474978
PPN 32640130X
Genre Boekstart
Thematrefwoord Vervoermiddelen ; Geluiden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Gloeiwormpjesreeks
Boek

Gloeiwormpjesreeks (cop. 2010-...)

vol.
Uitgeleend