Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Maria Hees
Boek

Maria Hees = 30 years of design : 30 jaar vormgeven (2010)/ [auteurs Lotte Menkman, Threes Moolhuysen-Coenders, Joep Sterman, fotogr. Maria Hees ... et al. ; concept Marlous Bervoets ; tekstred. Eleonoor Jap Sam ; vert. Julienne Peeters-Huybrechts]

Overzicht in woord en beeld van leven en werk van de Nederlandse ontwerpster (1948- ) van sieraden, tassen en meubels. Met dvd.

Aanwezigheid

Recensie

Deze tweetalige publicatie over de Nederlandse vormgeefster (1948) is samengesteld door Maria Hees zelf, de curator van het CODA Museum Apeldoorn Lotte Menkman, de curator/publiciste/oprichter van het TC Design Centre Threes Moolhuysen-Coenders en ruimtelijk vormgever/beeldend kunstenaar/(oud)docent aan de Academie voor Beeldende kunsten te Arnhem. Ze bestaat uit een korte biografie, een inleiding en essays over de ontwikkeling van Hees binnen een (inter)nationale vormgevingscontext en de ongebruikelijke materialen die zij op ambachtelijke wijze hanteert. Ook geeft de tekst enig inzicht in verschillende veranderingen in het kunst- en cultuur (subsidie)beleid en tendensen in de vormgeving, voornamelijk in Nederland. Verder zijn er krantenartikelen over Maria's werk en verschillende exposities en vertelt zij zelf over haar inspiratiebronnen, creatieve procedé en projecten. Tekst wordt vergezeld met zwart-witbeelden van haar productieproces en het resultaat, veelal gedragen. Het middenstuk (op een iets groter formaat) is een soort catalogus met kleurenfoto's van haar werkgebieden: gebruiksvoorwerpen als tassen, meubilair en sieraden van 1978 tot en met 2009. Ook is er een dvd.

Specificaties

Nederlands | 9789490322120

Titel Maria Hees = 30 years of design : 30 jaar vormgeven
Auteur Lotte Menkman ; Threes Moolhuysen-Coenders ; Joep Sterman
Secundaire auteur Maria Hees ; Marlous Bervoets ; Eleonoor Jap Sam ; Julienne Peeters-Huybrechts
Type materiaal Boek
Uitgave Heijningen : Jap Sam Books, 2010
Overige gegevens 119 p - ill - 22×22 cm - dvd
Annotatie Teksten in het Engels en Nederlands
ISBN 9789490322120
PPN 322882087
Rubriekscode 706.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hees, Maria
Trefwoord Doetinchem
Beeldend Kunstenaars
Beeldende kunst
Juwelierskunst
Persoonsnaam Hees, Maria