Het jungleboek van Joseph Rudyard Kipling
Boek

Het jungleboek van Joseph Rudyard Kipling (cop. 2010)/ [vrij bew. door] Geronimo Stilton, [ill.: Elisabetta Giulivi ... et al. ; vert. uit het Italiaans: Baeckens Books ; red.: Catalina Steenkoop]

Muis Mowgli is op de vlucht voor de tijger Shere Khan. Hij mag schuilen bij een wolvenfamilie, waar hij bij opgroeit. Kan Mowgli in de jungle blijven wonen? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Prachtige hervertelling van Kiplings klassieker 'The Jungle Book' (1894, 1895). Met dit keer Mowgli als muis in de hoofdrol. Mowgli vlucht voor de verschrikkelijke tijger Shere Khan en vindt in de jungle een wolvenfamilie, waar hij liefdevol wordt opgevoed. Samen met zijn junglevrienden, waaronder natuurlijk Bagheera, Baloe, Kaa en Hathi, voert hij zijn op verdraagzaamheid en vrede gerichte strijd voor het goede en tegen het kwade. Het moment dat Mowgli moet kiezen: zal hij in de jungle blijven, of zal hij terugkeren naar zijn muizenvolk, wordt mooi beschreven. Uiteindelijk blijkt het een en het ander samen te kunnen gaan, maar dan zijn er al veel hartverscheurende, soms bloedstollende avonturen achter de rug. Het verhaal in dit handzame, mooi en stevig vormgegeven boek (met glimmend omslag), wordt verteld in vlot, aansprekend Nederlands. De zinnen zijn kort en worden opgesierd met woorden die in typografie en vormgeving een speciaal en kleurig accent krijgen. De vertelling wordt ondersteund door een overvloed van tot de verbeelding sprekende, kleurige illustraties: in kleine buttons, in de vorm van silhouetten, alsook paginagroot (hier en daar een dubbelpagina). Een spannende klassieker, op eigentijdse wijze herverteld. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085921035

Titel Het jungleboek van Joseph Rudyard Kipling
Uniforme titel Het jungleboek
Auteur Geronimo Stilton
Secundaire auteur Elisabetta Giulivi ; Catalina Steenkoop ; Joseph Rudyard Kipling
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, cop. 2010
Overige gegevens 212 p - ill., plgr - 20 cm
Annotatie Vert. van: Il libro della giungla. - Milano : Piemme, cop. 2008
ISBN 9789085921035
PPN 322610761
Genre dierenleven
Thematrefwoord Wildernis ; Vriendschap ; Dieren
Taal Nederlands