Het buitenboek
Boek

Het buitenboek de ultieme buitengids voor kids (2010)/ [tekst Rita Schroën en René van der Meer, concept Gummo ; hoofred. Rita Schroën ; eindred. Rita Schroën ... et al. ; fotogr. Alwin Slomp ... et al. ; ill. Ingrid van der Meulen ... et al.]

Ontdek dat er in de natuur van alles te doen is! Met weetjes, doe-opdrachten, interviews, recepten, (voorlees)verhalen en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

In samenwerking met Staatsbosbeheer is de uitgever er in geslaagd een zeer toegankelijk doeboek te realiseren, waarmee de lezer spelenderwijs kennismaakt met de Nederlandse natuur. Per seizoen zijn er kijkvragen, rebussen, spelletjes, knutselactiviteiten, een stuk informatie, interviews met kinderen of volwassenen (onder andere Jochem van Gelder), de hipste kindermode, een versje, voorleesverhaal of een leuk recept die allemaal met de natuur te maken hebben. Diersporen zoeken, het weer, een parapluspel, een ketting van natuurlijke materialen maken of op internet een georganiseerde activiteit opzoeken; er is voor ieder wat wils. Speelse en kleurijke opmaak met meestal korte teksten in verschillende lettergroottes, teksten in kaders en een combinatie van kleurenfoto's, collages en andere illustraties. De onderwerpen (in de vorm van een puzzel, tekst, opdracht, etc.) zijn los van elkaar te lezen of doen. Antwoorden staan achterin. Voor op vakantie, schoolreis of zomaar tussendoor. Geen inhoudsopgave, woordenlijst of register. Een vrolijke afwisselende ratjetoe vol leerzame informatie voor natuurliefhebbers vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057674426

Titel Het buitenboek : de ultieme buitengids voor kids
Auteur Rita Schroën
Secundaire auteur Alwin Slomp ; Ingrid van der Meulen ; René van der Meer
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Breda : Mo'Media, 2010
Overige gegevens 170 p - ill., krt - 22 cm
ISBN 9789057674426
PPN 323469329
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuur
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuur