Ninna oh
Boek

Ninna oh slaapliedjes rond de Middellandse Zee (cop. 2010)/ verz. door Bas Bogaerts en Eva Schampaert [tevens auteurs], met ill. van Julie Tavernier ; [concept: vzw Playing the Past ; fotogr.: Bas Bogaerts]

Liedteksten van 25 slaapliedjes uit landen rond de Middellandse Zee, die zowel in hun traditionele vorm als in een eigentijdse bewerking op cd zijn te beluisteren.Liedteksten van 25 slaapliedjes uit landen rond de Middellandse Zee. Op de cd is zowel het traditionele liedje te horen als een eigentijdse bewerking. Met een reisverslag en kleurenfoto's. Vanaf ca. 4 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit vrij grote vierkante prentenboek met cd biedt een verzameling traditionele slaapliedjes uit gebieden rond de Middellandse Zee. Archeoloog Bas Bogaerts en danser/muzikant Eva Schampaert gingen tijdens hun motortocht door deze landen op zoek naar voorbeelden van dit cultureel erfgoed. De traditionele vertolkingen zijn op locatie opgenomen. Een aantal Belgische en Nederlandse muzikanten heeft van enkele liedjes een eigentijdse Engels- of Nederlandstalige bewerking gemaakt, die eveneens op de bijgevoegde cd zijn te horen. De lay-out van het boek doet door het papier, de verzameling foto's, stukjes informatieve tekst en tekeningetjes van souvenirs, denken aan een plakboek van een reisverslag, wat het ook is. Het hele project is na te lezen op 'www.slaapkindjeslaap.be'. Het boek is met veel aandacht en enthousiasme gemaakt, de liedjes met zorg gekozen en de hedendaagse bewerkingen zijn professioneel opgepakt. Deze bijzondere uitgave is veelzijdig te gebruiken, zowel met kinderen in de basisschoolleeftijd als met volwassenen bijvoorbeeld als uitgangspunt voor eigen herinneringen aan kinderliedjes. Vanaf ca. 4 t/m 11 jaar.

Specificaties

Overige talen | 9789020989519

Titel Ninna oh : slaapliedjes rond de Middellandse Zee
Auteur Bas Bogaerts ; Eva Schampaert
Secundaire auteur Julie Tavernier
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2010
Overige gegevens [45] p - ill., portr - 25×25 cm - cd
ISBN 9789020989519
PPN 323959679
Rubriekscode 788.2
Taal Overige talen
Onderwerp algemeen Kinderliedjes; Middellandse Zeegebied
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes