Naar Italie
Boek

Naar Italie (en neem gerust je ouders mee!) (2010)/ Rindert Kromhout, [ill. Harmen van Straaten ; foto's Stock.XCHNG ... et al.]

Hoe word je gladiator? Hoe werkt de maffia? Allerlei weetjes over Italië voor wat betreft geschiedenis, taal, sport en het leven op school. Met zwart-wittekeningen en -foto's. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wie Italië zegt, denkt niet alleen aan pasta's, pizza's, Rome, Venetië en Pompeji, maar ook aan zon, strand, vulkanen, eilanden en rijke wijn- en olijfgaarden. Dat Italië nog veel meer te bieden heeft, wordt in dit boek, analoog aan het samenstellen van een maaltijd, uit de doeken gedaan. In tien hoofdstukken komen zaken aan bod als keizers en pausen, wat zijn Italianen voor mensen, de taal, lekkere hapjes, mooie plekjes en de eilanden. Ook wordt er aandacht besteed aan fonteinen en waterleidingen, de natuur, olijven en olijfolie en kinderen. Als 'toetje' komt de stad Venetië aan bod. Achterin bevinden zich een globale topografische kaart van Italië, een register en een (geactualiseerde) bronvermelding. Behalve kleine schetsmatige zwart-wittekeningen van een andere illustrator zijn in deze heruitgave ook zwart-witfoto's opgenomen. Voor de vormgeving is de steunkleur blauw/groen gebruikt. Naast de paginavullende tekst, soms afgedrukt op een vage fotoafdruk, zijn in kaders wetenswaardigheden vermeld in een kleiner lettertype. Een veelzijdig leesboek dat op uiterst plezierige wijze Italië en de Italianen in beeld brengt. Geactualiseerde herdruk met een nieuw omslag en nieuwe vormgeving. Zowel geschikt voor het onderwijs als om individueel te lezen. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025856144

Titel Naar Italie : (en neem gerust je ouders mee!)
Auteur Rindert Kromhout
Secundaire auteur Harmen van Straaten
Type materiaal Boek
Editie 3e, herz. dr;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2010
Overige gegevens 125 p - ill., krt - 22 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Oorspr. titel: Italië / met tek. van Jan Jutte ; krt.: Marc Bel. - Amsterdam [etc.] : Querido, 2004. - (iQ)
ISBN 9789025856144
PPN 322870143
Rubriekscode Italië 991
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Italië
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord ItaliItalië