Superteam!
Boek

Superteam! (cop. 2010)/ Joachim Masannek, met tek. van Jan Birck ; [vert. uit het Duits: Suzanne Braam]

Bundeling van drie verhalen over De Wilde Voetbalbende. Joeri is op zoek naar zijn vader, Deniz mag eerst niet bij het team en Raban zorgt er door twee blunders voor dat ze geen herfstkampioen worden. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Bundeling van de delen 4, 5 en 6 over 'De Wilde Voetbalbende'*. Het eerste verhaal wordt verteld door Joeri het eenmans-middenveld: hij woont met zijn moeder en broertje in Amsterdam. De zoektocht naar zijn vader, die hij nooit gekend heeft, vormt samen met het bevechten van Dikke Michiel het thema van dit verhaal. In het tweede verhaal wil Deniz de locomotief graag bij de Wilde Voetbalbende horen. Maar ze willen hem eerst niet in hun team hebben. Het derde verhaal gaat over Raban de held. Hij zorgt er door twee kardinale blunders voor dat zijn team geen herfstkampioen wordt. Door de vele dialogen en gebeurtenissen leest het boek vlot. Het enthousiaste, moderne taalgebruik en de herkenbare emoties zullen de doelgroep ondanks de voorspelbaarheid van het verhaal toch aanspreken. De tientallen expressieve, zwart-witte pentekeningen met grijstinten verbeelden in hun slapstick-stripstijl de vaak woelige en kolderieke scènes in het verhaal. Er is ook een eigen website waarin informatie te vinden is over de boeken, over de schrijver en over de film van de Wilde Voetbalbende, www.wildevoetbalbende.nl. Een aanrader voor vlotte voetballezers van deze tijd! Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021668475

Titel Superteam!
Uniforme titel Joeri het eenmans-middenveld Deniz de locomotief Raban de held
Auteur Joachim Masannek
Secundaire auteur Jan Birck ; Suzanne Braam
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, cop. 2010
Overige gegevens 324 p - tek - 23 cm
Annotatie Bevat: Joeri het eenmans-middenveld. - 2006. - (De Wilde Voetbalbende ; 4). - Vert. van: Juli die Viererketter. - Frankfurt am Main : Baumhaus, 2002. - (Die Wilden Fußballkerle) + en: Deniz de locomotief. - 2006. - (De Wilde Voetbalbende ; 5). - Vert. van: Deniz die Lokomotive. - Frankfurt am Main : Baumhaus, 2002. - (Die Wilden Fußballkerle) + en: Raban de held. - 2006. - (De Wilde Voetbalbende ; 6). - Vert. van: Raban der Held. - Frankfurt am Main : Baumhaus, 2002. - (Die Wilden Fußballkerle)
ISBN 9789021668475
PPN 325830258
Genre verhalenbundel - sport
Thematrefwoord Voetbal ; Clubs
Taal Nederlands