Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Waar kom ik vandaan?
Boek

Waar kom ik vandaan? (cop. 2010)/ door Mick Manning en Brita Granström, [red.: Paula Borton ; vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

Prentvertelling waarin in tekst en beeld antwoord wordt gegeven op de vraag: waar kom ik vandaan? Informatie over het maken en geboren worden van baby's. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aansprekend prentenboek dat antwoord geeft op een voor kleuters belangrijke vraag: waar kom ik vandaan? De tekst is helder en spreekt de kleuter direct aan zonder kinderachtig te zijn of dingen te verzwijgen. Het technische gedeelte (conceptie/eitje/zaadjes/groei/geboorte) komt uitgebreid aan de orde. De tekst is zo ingedeeld dat een kleuter steeds één vraag stelt. De rest van de pagina is gewijd aan het antwoord. De vormgeving is helder en aansprekend met grote kleurentekeningen. Dit geldt ook voor het omslag. Deze is bovendien rood, de favoriete kleur van het merendeel van de kleuters. Hier en daar doen de tekeningen van vooral de volwassenen wat gedateerd aan. Ze lijken erg op de populaire tekeningen van de jaren '70, maar daar hebben kleuters van nu vast geen last van. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054839309

Titel Waar kom ik vandaan?
Auteur Mick Manning
Secundaire auteur Paula Borton ; Karin Beneken Kolmer ; Brita Granström
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2010
Overige gegevens 32 p - ill - 28 cm
Annotatie Omslagtitel - Vert. van: How did I begin? - London : Watts, 1997
ISBN 9789054839309
PPN 322923433
Rubriekscode 615.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderen; Seksuele voorlichting
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Seksuele voorlichting