Braille van a tot z
Boek

Braille van a tot z de NLBB in het Louis Braillejaar 2009 (cop. 2010)/ onder red. van Anne Schipper en René Vink, [eindred.: Anne Schipper]

Artikelen over het belang van brailleschrift voor blinden en slechtzienden, en over de wijze waarop de kennis van dit communicatiemiddel kan worden bevorderd.

Aanwezigheid

Recensie

Deze jubileumuitgave van NLBB Vereniging van Leesgehandicapten verscheen ter gelegenheid van de tweehonderdste geboortedag van Louis Braille in 2009. Uit alle bijdragen blijkt het belang van het brailleschrift, vroeger, nu en zeker ook in de toekomst ondanks de toename van gesproken tekst via computer en cd. De bundel bevat de integrale toespraak die prinses Laurentien, beschermvrouwe van de NLBB (Nederlandse Luister- en Braille Bibliotheek), hield bij de opening van het Louis Braillejaar. Verder onder meer bijdragen over het ontstaan van braille, het aanleren van dit schrift aan jonge kinderen en aan volwassenen op latere leeftijd, de productie van braille en een impressie van het eerste braillesymposium in Nederland. Ook zijn de drie gedichten en drie verhalen opgenomen, die wonnen bij de prijsvraag 'Zonder schrift zou dat niet kunnen'. Uiteraard is er een literatuurlijst en zijn achterin zeven actiepunten opgenomen om de kennis van braille te bevorderen.

Specificaties

Nederlands | 9789054839323

Titel Braille van a tot z : de NLBB in het Louis Braillejaar 2009
Secundaire auteur Anne Schipper ; René Vink
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2010
Overige gegevens 140 p - 24 cm
Annotatie Uitg. ter gelegenheid van het tweehonderdste geboortejaar van Louis Braille - Met lit. opg
ISBN 9789054839323
PPN 323450385
Rubriekscode 463.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Brailleschrift; Opstellen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Brailleschrift