Bij ons in Zweden
Boek

Bij ons in Zweden observaties van een emigrant (2010)/ Marc de Jong, [red.: Marleen Rikkengaa ; fotogr.: Marc de Jong ... et al.]

Ervaringen van een Nederlandse migrant en zijn gezin in Zweden, aangevuld met informatie en tips voor mensen die emigratie naar Zweden overwegen.

Aanwezigheid

Recensie

Sinds enkele jaren woont de Nederlandse schrijver van dit boek met zijn vrouw en dochtertje in het Zweedse Småland. Hij is journalist en is daarnaar toe verhuisd vanuit zijn toenmalige woonplaats in België. Aanvankelijk wonen ze vrij op het platteland, maar ze verhuizen al snel naar een dorp. Na een introductie over hemzelf en zijn gezin vertelt hij in korte hoofdstukken over van alles wat een immigrant in Zweden kan tegenkomen en meemaken. Een heel scala aan onderwerpen komt voor het voetlicht, van geldzaken, bureaucratie, de Zweedse taal, Zweedse televisie, scholen tot de koude winters, de horeca, de kinderopvang, het kopen van een huis, huisartsen etc. De schrijver geeft in zijn vlot geschreven verhalen een vrij realistisch beeld van het wonen en werken in Zweden en geeft aan het einde een kort resumé van zijn bevindingen. Enkele zwart-witfoto's geven een nadere indruk van de nieuwe woonomgeving.

Specificaties

Nederlands | 9789077698594

Titel Bij ons in Zweden : observaties van een emigrant
Auteur Marc de Jong
Secundaire auteur Marleen Rikkengaa
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Leersum : VanDorp Educatief, 2010
Overige gegevens 253 p - foto's - 20 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789077698594
PPN 327197056
Rubriekscode Zweden 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse emigranten; Zweden
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord EmigratieEmigranten