Een speurtocht door sprookjesland
Boek

Een speurtocht door sprookjesland een kijk- en zoekboek voor peuters en kleuters (cop. 2010)/ [tek.:] Annette Fienieg, [vert. uit het Duits: Marleen Fröhlich]

Hardkartonnen aanwijs- en zoekplatenboek met kleurenillustraties van sprookjesthema's, zoals het kabouterbos, de onderwaterwereld van de zeemeerminnen en de feeën- en elfenweide. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Groot hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken, waarin over telkens twee bladzijden een sprookjesthema wordt uitgebeeld: het kabouterbos, het kasteel, bij de zweemeerminnen, de feeën- en elfenweide en bij heksen en tovenaars. De simpele, wat onbeholpen manier van tekenen doet wat stijfjes aan en lijkt daarmee op een uitgebreide kindertekening. Er is op de prenten veel te zien en aan te wijzen: druk doende kabouters, stoere ridders en reuzen, enge draken, toverkollen en prinsessen, met attributen die we bij de respectievelijke wezens verwachten. In de kantlijn rond de zeer kleurige tekeningen zijn allerlei voorwerpen getekend voorzien van een naam, die in de tekeningen zijn terug te vinden, wat een leuk zoekspelletje belooft. Aantrekkelijk is dat elke grote tekening een duidelijk eigen sfeer heeft. Eerder verscheen van deze auteur 'Een speurtocht door het jaar'* (Leespluim mei 2008). Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058780584

Titel Een speurtocht door sprookjesland : een kijk- en zoekboek voor peuters en kleuters
Auteur Annette Fienieg
Secundaire auteur Marleen Fröhlich
Type materiaal Boek
Uitgave Thorn [etc.] : Cyclone, cop. 2010
Overige gegevens [12] p - ill - 31 cm
Annotatie Vert. van: Komm mit uns ins Märchenland. - Hamburg : Oetinger, 2010
ISBN 9789058780584
PPN 322881692
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Aanwijsboeken ; Zoekplatenboeken
Taal Nederlands