The gospel according to Larry
Boek

The gospel according to Larry verbeter de wereld, begin bij je blog (cop. 2010)/ Janet Tashjian, vert. [uit het Engels] door Annelies Verhulst

Een 17-jarige jongen wil de wereld verbeteren. Daarom begint hij onder pseudoniem een blog. In een mum van tijd wordt zijn blog een enorme hype.Josh (17) wil de wereld verbeteren. Daarom begint hij onder het pseudoniem Larry een blog. In een mum van tijd wordt zijn blog een enorme hype. Vanaf ca. 14 jaar.

Recensie

Josh (17) wil de wereld verbeteren en hij begint bij zijn blog. Zijn eigen opvattingen over een eenvoudige levensstijl stuurt hij de wereld in onder het pseudoniem Larry. Hij predikt een betere maatschappij zonder overconsumptie, merkengekte, zonder krankzinnige aanbidding van beroemdheden, enz. In een mum van tijd wordt zijn blog een enorme hype en zeker wanneer Bono van U2 een benefietconcert ter ere van Larry's gedachtegoed organiseert. Meer en meer mensen willen weten wie Larry is. Josh wil het enkel aan zijn beste vriendin Beth vertellen, maar nog voor hij de kans krijgt, loopt alles goed fout. Josh ziet slechts één uitweg. Maar is het de juiste? In deze 'coming of age'-roman wordt meermaals verwezen naar de Amerikaans filosoof Thoreau. De vertaling is vlot en de ideeën worden helder verwoord. Hoewel dit verhaal pas negen jaar na de verschijning van het origineel voor het eerst in het Nederlands vertaald wordt, heeft het nog niets aan actualiteit ingeboet. Deel in de kwaliteitsreeks 'Made in the USA'. Voor jongvolwassenen vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047702092

Titel The gospel according to Larry : verbeter de wereld, begin bij je blog
Auteur Janet Tashjian
Secundaire auteur Annelies Verhulst
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, cop. 2010
Overige gegevens 166 p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: The gospel according to Larry. - New York : Holt, cop. 2001
ISBN 9789047702092
PPN 320325970
Thematrefwoord Internet ; Verenigde Staten
Taal Nederlands