Licht op schaduw
Boek

Licht op schaduw overwin je angsten en leef vrij (2010)/ Debbie Ford, [vert. uit het Engels: Ingrid van Leeuwen]

Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt het psychologische fenomeen verdringing beschreven en wordt aangegeven hoe kwetsbare plekken in de persoonlijkheid kunnen worden omgebogen tot positieve kwaliteiten.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur gaat in op het feit dat mensen telkens lijken te worden geprikkeld of uit hun evenwicht gebracht worden door hetzelfde soort dingen. Ze legt uit dat deze kwetsbare plekken duistere kanten van de persoonlijkheid vertegenwoordigen. Daarbij gaat het om aspecten van de persoonlijkheid die verdrongen zijn, maar die in feite een integraal onderdeel uitmaken van iemands karakter. Het boek is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van de auteur als drugsverslaafde en op haar professionele ervaring als psychotherapeute. Aan de hand van voorbeelden uit haar praktijk, opdrachten en oefeningen legt ze de lezer uit hoe het mogelijk is persoonlijke schaduwzijden te accepteren en negatieve eigenschappen om te buigen in positieve kwaliteiten, om op deze wijze het persoonlijk potentieel ten volle te benutten. De vele voorbeelden en oefeningen maken het boek levendig en bruikbaar voor een breed publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789021548463

Titel Licht op schaduw : overwin je angsten en leef vrij
Auteur Debbie Ford
Secundaire auteur Ingrid van Leeuwen
Type materiaal Boek
Editie 5e dr;
Uitgave Utrecht [etc.] : Servire, 2010
Overige gegevens 222 p - 21 cm
Annotatie Vert. van: The dark side of the light chasers. - New York : Riverhead Books, cop. 1998 - Oorspr. titel: Licht op de schaduw. - Utrecht : Servire, 1999. - (Servire basisreeks)
ISBN 9789021548463
PPN 325618178
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelfverwerkelijking
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Zelfverwerkelijking