De familie Muis viert kerst
Boek

De familie Muis viert kerst (cop. 2009)/ [tekst] Julia Hubery, [ill.] Victoria Ball ; [red. Nederlandstalige ed.: Textcase ; vert. uit het Engels: Rikky Schrever]

Morgen is het Kerstmis! Voor het slapen gaan vertelt moeder Muis aan kleine Muis wat er allemaal gaat gebeuren: pakjes onder de kerstboom, sneeuw- en ijspret en lekker eten. Prentenboek met paginagrote illustraties in bruin- en blauwtinten en een gedeeltelijk rijmende tekst. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Voor het slapen gaan vertelt moeder muis aan kleine muis wat er morgen gaat gebeuren. Pakjes onder de kerstboom, sneeuw- en ijspret en daarna binnen in het warme hol lekker eten. Dan buiten de schat zoeken, sleeën en kerstliedjes zingen bij lampionlicht. Na die fijne activiteiten is het tijd om te gaan slapen. Net zoals nu. Morgen is het Kerstmis. De kerstsfeer wordt in dit vierkante prentenboek weerspiegeld in de voornamelijk tweepaginagrote geschilderde prenten. De warme bruintinten in het holletje met het groen van de kerstboom en het vrolijke lichtblauw van de mooie winterdag geven een mooi binnen- en buitencontrast. Er zijn veel details zoals kerststukjes, cadeautjes, bloemen en paddenstoelen. De contourlijnen geven de schildering stevigheid. De houdingen van de muisjes weerspiegelen speelsheid, intimiteit en saamhorigheid. De soms rijmende tekst staat in golvende lijnen goed leesbaar in de prent, waarbij de belangrijkste woorden in een groter en vet lettertype zijn gedrukt. Knus decemberverhaal voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048301508

Titel De familie Muis viert kerst
Auteur Julia Hubery ; Victoria Ball
Instelling /TextCase, Utrecht
Secundaire auteur Rikky Schrever ; Victoria Ball
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman, cop. 2009
Overige gegevens [26] p - ill - 25×25 cm
Annotatie Vert. van: Christmas with you. - Little Tiger Press, cop. 2009
ISBN 9789048301508
PPN 318785765
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Slapengaan
Taal Nederlands