Is daar iemand?
Boek

Is daar iemand? op zoek naar leven in het heelal (cop. 2010)/ Jacob Berkowitz, [red.: Valerie Wyatt ; ill.: Céleste Gagnon ; vert. uit het Engels: Hetty Otten-Vogelaar]

Is er leven mogelijk op andere planeten? Met het fantasiewezentje Ambrosia ontdekken we van alles over buitenaards leven, hoe planeten ontstaan en wat het werk is van astrobiologen. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Is er leven op Mars of op Venus? Of misschien op planeten buiten ons zonnestelsel? En hoe ziet een tweede aarde er dan uit? Deze educatieve uitgave laat de jonge lezer van alles zien over de mogelijkheden van buitenaards leven en hoe dit eruit zal zien, over exoplaneten, het ontstaan van planeten en hoe astrobiologen naar ander leven speuren. Telkens worden de onderwerpen in hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina behandeld. De lezer maakt kennis met het fantasiewezentje Ambrosia van de planeet Xenon, dat als grappig stripfiguurtje in elk hoofdstuk voorkomt. Door het hoge niveau van de tekst is het wezentje enigszins kinderachtig en overbodig. De tekst staat in je-taal (spreektaal) en leest vlot. De informatie varieert van eenvoudig tot flink pittig. Duidelijke kleurenfoto's en -illustraties met bijschrift, begeleiden de tekst. In gekleurde kaders staan weetjes en extra informatie. Een pittig sterrenkundeboek, vol informatie en feiten, dat enige voorkennis en grote interesse van de lezer verwacht. Met websites, woordenlijst en register. Geschikt voor kinderen van ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054839354

Titel Is daar iemand? : op zoek naar leven in het heelal
Auteur Jacob Berkowitz
Secundaire auteur Valerie Wyatt ; Céleste Gagnon ; Hetty Otten-Vogelaar
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2010
Overige gegevens 40 p - ill - 29 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Out of this world. - Toronto, Canada : Kids Can Press, 2009
ISBN 9789054839354
PPN 325723869
Rubriekscode 552.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Buitenaards leven
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Buitenaards leven