Meneer Gum en de Peperkoeken Biljonair
Boek

Meneer Gum en de Peperkoeken Biljonair (cop. 2010)/ geschreven door Andy Stanton, geïll. door David Tazzyman ; [vert. uit het Engels: Robbert-Jan Henkes]

De slechte meneer Gum en vieze Billie Willie de Derde stelen het geld van het rijke peperkoekmannetje. Polly (9) laat het er niet bij zitten. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Het peperkoekmannetje met elektrische spieren, Jelly Teyler (15,24 cm groot), is biljonair. Hij verzamelt zijn geldelijke bezit in een koekblik. Als hij een feest geeft, is dat de gelegenheid voor twee slechteriken - Meneer Gum en Billie Willie de Derde - om hem het geld afhandig te maken. Polly en Vrijdag O'Livier zetten de achtervolging in. Tweede, zelfstandig te lezen boek over de nare meneer Gum*. Ondanks alle bizarre verhaalsprongen, uitweidingen en perspectiefwisselingen is de verhaallijn goed te volgen. De personages blijven karikaturaal, behalve Pollie en het peperkoekmannetje. De moraal 'echte vriendschap is meer waard dan geld' is soepel verpakt in dit knotsgekke verhaal. Creatief vertaald, maar niet eenvoudig. Naast gevoel voor melige humor is het ook leestechnisch moeilijk: veel meerlettergrepige woorden (besodekakkerde), spreektaal, fonetisch geschreven woorden (prumjee-premier) en ongebruikelijke verhaspelingen. Met krasserige pentekeningen en zeer ruime marges. Absurdistisch verhaal dat het beste tot zijn recht komen tijdens het voorlezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089670250

Titel Meneer Gum en de Peperkoeken Biljonair
Auteur Andy Stanton
Secundaire auteur David Tazzyman ; Robbert-Jan Henkes
Type materiaal Boek
Uitgave [Hoorn] : Hoogland & Van Klaveren, cop. 2010
Overige gegevens 168 p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: Mr Gum and the Biscuit Billionaire. - London : Egmont, 2007
ISBN 9789089670250
PPN 318782448
Thematrefwoord Diefstallen
Taal Nederlands