Paarden en pony's
Boek

Paarden en pony's (cop. 2010)/ [tekst: Martina Gorgas, ill.: Elisabetta Ferrero ... et al. ; vert. uit het Duits: Emmy Middelbeek-van der Ven]

Verteld wordt over de geschiedenis van het paard, verzorging, het gedrag, rassen en het berijden van een pony of paard. Met weetjes, strips, vragen en kleurentekeningen en -foto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Paarden en ponys staan in deze uitgave centraal. De informatie is verdeeld over vijf grotere hoofstukken, te weten: paarden vroeger en nu, het paard- en kuddedier, waarin verschillen paarden, het dagelijks leven en paardrijden en meer. Daarbinnen wordt steeds op twee naast elkaar liggende pagina's een bepaald thema behandeld. Elk thema bevat korte teksten in een vrij grote letter, weetjes, vragen om de kennis te toetsen, een korte strip en een verwijzing naar gerelateerde thema's. Veel kleurenfoto's en gedetailleerde kleurentekeningen vullen de tekst goed aan. Op enige moeilijke woorden en lange zinnen na zijn de zinsbouw en het woordgebruik redelijk goed aangepast aan de doelgroep. Het boek bevat een inhoudsopgave, een verklarende woordenlijst, een register en een fotoverantwoording. Maakt deel uit van de nu zevendelige serie 'Wauw!Wist je dat al?'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044725988

Titel Paarden en pony's
Auteur Martina Gorgas
Secundaire auteur Elisabetta Ferrero ; Emmy Middelbeek-van der Ven
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2010
Overige gegevens 75 p - ill - 29 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Pferde und Ponys. - Ravensburg : Maier, cop. 2007. - (Expedition Wissen)
ISBN 9789044725988
PPN 327300132
Rubriekscode 618.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pony's
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paarden

Relaties/Serie

Wauw! Wist je dat al?
Boek

Wauw! Wist je dat al? (2008-...)

vol.
Uitgeleend