Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Mijn eerste boek over pony's
Boek

Mijn eerste boek over pony's (2010)/ Jackie Budd, [vert. uit het Engels: Marijke Sarneel]

Hoe verzorg je een pony en rijd je erop? Met weetjes over de rassen, geschiedenis en wedstrijden. Met veel, ook paginagrote, kleurentekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Eenvoudige informatie over de omgang met en het rijden op pony's. Behandeld worden ponyrassen, geschiedenis, kleuren en aftekeningen, tuigen, de verzorging en de eerste beginselen van het rijden. Meer illustraties dan tekst maken het boek ook toegankelijk voor de minder fanatieke lezers. Paginagrote gekleurde illustraties, in ondermeer verf, worden afgewisseld met kleinere (detail)tekeningen. De aardige, ook paginagrote, tekeningen in vrij natuurgetrouwe kleuren geven een goed beeld van het onderwerp. Op een geografisch kaartje is aangegeven waar de verschillende rassen voorkomen. Overzichtelijke lay-out, met veel wit, waarin de korte teksten onderhoudend zijn en prettig leesbaar, maar soms wel wat lange zinnen; de druk varieert in grootte, maar is duidelijk. Lang niet volledig genoeg om als naslagwerkje te kunnen dienen, wel een aardige eerste kennismaking met de ponywereld. Het boek bevat een woordenlijst (de hoevenkrabber is er niet in opgenomen, maar staat er wel bij afgebeeld) en een register. De titel 'Een eerste kennismaking' doet denken aan lezers van ca. 6 jaar. Deze aantrekkelijke uitgave is echter pas zelfstandig te gebruiken door kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025747893

Titel Mijn eerste boek over pony's
Uniforme titel Pony's
Auteur Jackie Budd
Secundaire auteur Marijke Sarneel
Type materiaal Boek
Editie 4e dr;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2010
Overige gegevens 32 p - ill., krt - 28 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: 1999 - Met reg - Vert. van: My best book of ponies. - London : Kingfisher, cop. 1999
ISBN 9789025747893
PPN 325606889
Rubriekscode 618.48
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pony's
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Pony's

Relaties/Serie

Mijn eerste boek over...

Mijn eerste boek over... (1998-...)

vol.
Uitgeleend